Босић: Није само Сирија Лагумџијин једини смртни гријех

Предсједник СДС Младен Босић сматра да је чин министра иностраних послова БиХ Златка Лагумџије у вези са гласањем о Резолуцији у Сирији опасан преседан који може послужити за подстицање праксе према којој би предсједавајући Предсједништва БиХ износио мишљење које није усаглашено са осталим члановима. "То је циљ Бошњака, да имају једног предсједника", оцијенио је Босић. […]

уторак, август 7, 2012 / 16:10

Предсједник СДС Младен Босић сматра да је чин министра иностраних послова БиХ Златка Лагумџије у вези са гласањем о Резолуцији у Сирији опасан преседан који може послужити за подстицање праксе према којој би предсједавајући Предсједништва БиХ износио мишљење које није усаглашено са осталим члановима.

"То је циљ Бошњака, да имају једног предсједника", оцијенио је Босић.

Он је поручио да ће тражити од српских представника у органима БиХ да анализирају како је дошло до слања инструкције представнику БиХ у УН о гласању о Резолуцији о Сирији.

"Резолуција о Сирији није спорна и не представља проблем, али је спорно то што се на овај начин узурпирају ингеренције Предсједништва БиХ, које је злоупотријебио Лагумџија у договору са предсједавајућим Предсједништва Бакиром Изетбеговићем", рекао је Босић новинарима у Бањалуци.

Он је додао да представници Републике Српске морају да анализирају како је дошло до тога, сматрајући да је то пребацивање кризе из Федерације у Српску, што се не смије дозволити.

Босић је рекао да ће СДС тражити да се у Савјету министара врати стари начин да се бирају министри и два замјеника у свим министарствима који би развноправно доносили одлуке, чиме се враћа равноправност народа при одлучивању.

Он је додао да је на данашњем састанку са лидером СНСД-а Милорад Додиком, коме је присуствовао и члан Предсједништва БиХ Небојша Радмановић, закључено да Изетбеговић не може иступати у јавности самостално, без остала два члана Предсједништва.

"Сматрам да се ова ситуација мора брзо ријешити, како би Министарство иностраних послова и Предсједништво БиХ радили према Уставу", поручио је Босић.

Представник БиХ је током гласања у Генералној скупштини УН подржао резолуцију о Сирији коју је предложила Саудијска Арабија и којом се изражава отворена подршка оружаној побуни против владавине сиријског предсједника Башара ал Асада.

Инструкцију да гласа за резолуцију добио је из кабинета министра иностраних послова БиХ Златка Лагумџије, на основу сугестије предсједавајућег Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића.0 КОМЕНТАРА

 1. Pa zar i ti sine Mladene … poceo si ko tvoj pajdo Mile od Laktasa.

  U nemoci, neznaju i nesposobnosti da odgovorite na socijalnu i ekonomsku krizu, ti i tvoj Mile Ronhil od Laktasa ubiste se od brige za Siriju. Uostalom i SDS je glasao za ovaj Savjet ministara pa prema tome i za Lagumdziju.

  Nego bojim se da je ovo samo jeftin pokusaj skretanja paznje sa katastrofale ekomonsko socijane, privredne situacije u RS. Mile i njegovi sateliti oliceni u vidu ministara i direktora javnih preeuzeca popljackase o porobise i ono malo budzeta sto je ostalo.

  Borci prose po ulicama, nezaposalenih sve vise a ti i Mile brinete za Siriju.

  E moj Mladene sako jada i cemera, nisi t dozreo da vodis SDS. Nekad je to bila respektabilna partija … a pogledaj sad.

  Neka te je stid i sramota Mladene Bosicu i tebe i Milorada Ronhila.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *