Босић: Љубић штити СДП

Предсједавајући Представничког дома парламента БиХ Божо Љубић преузео је на себе велику одговорност, не прихватајући да игра по парламентарним правилима и евидентно покушавајући да заштити интересе једне стране, у овом случају СДП-а, рекао је Срни шеф Клуба посланика СДС-а Младен Босић. "Ми ћемо се одредити, када чујемо коначан резултат свега, према таквом стању и упозоравам […]

четвртак, септембар 27, 2012 / 21:07

Предсједавајући Представничког дома парламента БиХ Божо Љубић преузео је на себе велику одговорност, не прихватајући да игра по парламентарним правилима и евидентно покушавајући да заштити интересе једне стране, у овом случају СДП-а, рекао је Срни шеф Клуба посланика СДС-а Младен Босић.

"Ми ћемо се одредити, када чујемо коначан резултат свега, према таквом стању и упозоравам још једном Љубића да је ушао у веома опасну игру за рачун чувања личних позиција и личних интереса", рекао је Босић, коментаришући данашњу сједницу Колегијума Дома на којој је требало да буде заказана наредна сједница Представничког дома на којој би се расправљало и о смјени министра иностраних послова БиХ Златка Лагумџије.

Шеф Клуба посланика СДС-а појашњава да је Љубић ушао у активности које су супротне Пословнику о раду Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ.

"Уколико се заиста настави са таквим радом долазимо у сиву зону, у рад парламента БиХ у коме више не постоје писана правила, у коме не морају да се испуњавају акти који дефинишу његов рад. То је већ увод у кризу парламента", упозорио је Босић.

Колегијум Представничког дома парламента БиХ утврдио је данас да је иницијатива 14 посланика из Републике Српске о разрјешењу министра иностраних послова БиХ Златка Лагумџије утемељена и на основу тога ће у пословничком року бити сазвана сједница овог дома, изјавио је предсједавајући Представничког дома Божо Љубић.

Према Љубићевим ријечима, датум заказивања и дневни ред нису утврђени јер нема консензуса, а Колегијум у ужем сазиву доноси одлуке на основу консензуса. "Закључено је да чланови Колегијума у наредна два дана обаве неопходне консултације у клубовима посланика и након тога ће бити донесена одлука у складу са Пословником", рекао је Љубић новинарима након сједнице Колегијума.

Посланици из Републике Српске предложили су одржавање сједнице Представничког дома 2. октобра на којој би, осим смјене Лагумџије, на дневном реду било и изјашњавање о разрјешењу замјеника предсједавајућег Дома Дениса Бећировића и измјене Закона о акцизама којим би се увео такозвани "плави дизел".

Клуб посланика СНСД-а покренуо је 24. августа Иницијативу за смјену министра иностраних послова БиХ Златка Лагумџије због његовог неуставног дјеловања.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *