Босић и Додик честитали Вучићу на изборној побједи

Лидери двије најјаче странке у Српској СДС-а и СНСД-а честитали су Александру Вучићу и СНС-у на изборној побједи у Србији.  Предсједник Српске демократске странке Младен Босић честитао је данас предсједнику Српске напредне странке Александру Вучићу изборну побједу у Србији, оцијенивши је историјском. Изразивши увјерење да ће Вучић својом политиком вратити Србију на пут просперитета и […]

понедељак, март 17, 2014 / 16:42

Лидери двије најјаче странке у Српској СДС-а и СНСД-а честитали су Александру Вучићу и СНС-у на изборној побједи у Србији.

 Предсједник Српске демократске странке Младен Босић честитао је данас предсједнику Српске напредне странке Александру Вучићу изборну побједу у Србији, оцијенивши је историјском.

Изразивши увјерење да ће Вучић својом политиком вратити Србију на пут просперитета и развоја, који ће јој вратити заслужено мјесто на мапи Европе и свијета, Босић је навео да су грађани Србије дали велику подршку искреној политици и препознали у лидеру напредњака оне којима није приоритет лично богаћење на власти, него просперитет народа Србије.

"Сигуран сам да ћете успјешно пребродити сва искушења која Вас очекују на вашем путу, али и да ће то бити подстрек и Републици Српској за промјене и борбу за бољу заједничку будућност", навео је Босић у честитки Вучићу.

Додик упутио честитку СНС-у и њеном лидеру Александру Вучићу 

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је честитку Српској напредној странци  и њеном предсједнику Александру Вучићу поводом побједе на парламентарним изборима у Србији.

"Надам се да ћете успјети да остварите планиране циљеве и програме и тако додатно политички и економски ојачате вашу земљу", наводи се у честитки предсједника Српске. 

Додик је изразио увјерење да ће Република Српска и Србија наставити континуитет добрих односа и свеобухватне сарадње у корист српског народа и свих грађана Српске и Србије, саопштено је из кабинета предсједника Српске. 

Према процјени Центра за слободне изборе и демократију /ЦЕСИД/, СНС је на парламентарним изборима у Србији освојила 48,2 одсто гласова или 156 посланичких мандата, друга је коалиција Социјалистичка партија Србија – ПУПС – Јединствена Србија са 13,6 одсто гласова, односно 44 мандата у Скупштини Србије. 

 

Трећепласирана је Демократска странка, која је освојила 6,3 одсто гласова или 20 мандата, а Нова демократска странка освојила је 5,7 одсто гласова или 18 мандата.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *