Босић: Бићу кандидат ако странка тако одлучи

Бићу кандидат за предсједника Српске ако СДС тако одлучи и понуди ми кандидатуру, за АТВ тврди Младен Босић.

среда, септембар 27, 2017 / 19:56

У медијима је одјекнула прича како је ствар већ готова и како ће бившег лидера – СДС наградити кандидатуром за предсједничку фотељу у Палати Републике.

“Мислим да нико нема право да одбије уколико се покаже да би био квалитетан кандидат – а уколико то будем ја ћу прихватити – мада немам никакву намјеру да се сам кандидујем”, рекао је Младен Босић из СДС-а.

Кандидатура је примамљива и другим СДС-овцима – поготово јер на општим изборима 2018. Милорад Додик неће имати право на поновну кандидатуру – па је, наводно, процјена да су више него солидне шансе за побједу над неким другим кандидатом владајуће коалиције. Амбиције не крије Вукота Говедарица а све гласније се прича да је у кандидатској игри и Мићо Мићић. Ред би могао да буде подужи јер у странци, и поред тога што нема те амбиције, добро котира и Драган Мектић.

” Видјећу, ако странка буде мислила и процјењивала у одређеном моменту да ја могу негдје на неком мјесту да допринесем више нећу тврдоглаво бити против тога али одмах да кажем, немам таквих политичких амбиција”, казао је Драган Мектић.

Ред је чак и дужи ако се прича прошири на Савез за промјене. Још у марту ове године Здравко Крсмановић се излетио са информацијом да ће Младен Иванић бити заједнички каднидат ПДП-а и НДП-а за предсједника Републике. И данас навија за његову кандидатуру.

“По свим истраживањима Младен Иванић је у овом моменту далеко најпопуларнији политичар. Има функцију у Предсједништву БиХ, он је члан Предсједништва, има тај ауторитет и по свим истраживањима његова побједа је сигурна”, рекао је Здравко Крсмановић, потпредсједник НДП-а.

Крсмановић тврди да би Мирку Шаровићу требало понудити кандидатуру за српског члана Предсједништва. Пошто је и Додик рекао да очекује да ће и сљедеће године бити предсједник нечега, већ су почеле спекулације да, највјероватније, и он пуца на ту кандидатуру. У том случају Иванић и Додик би, у случају побједе на општим изборима, практично направили рокаду.

(АТВ)Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *