БОРС покреће петицију против Хашког трибунала

Борачка организација Републике Српске покреће сутра на подручју цијеле Српске прикупљање потписа грађана и бораца против рада Хашког трибунала и Суда БиХ, најавио је предсједник БОРС-а, Пантелија Ћургуз. Вјерујем да ћемо прикупити на стотине хиљада потписа грађана и бораца Војске Републике Српске, јер је ријеч о једном од најбитнијих пројеката који смо након рата осмислили […]

понедељак, март 4, 2013 / 17:22

Борачка организација Републике Српске покреће сутра на подручју цијеле Српске прикупљање потписа грађана и бораца против рада Хашког трибунала и Суда БиХ, најавио је предсједник БОРС-а, Пантелија Ћургуз.

Вјерујем да ћемо прикупити на стотине хиљада потписа грађана и бораца Војске Републике Српске, јер је ријеч о једном од најбитнијих пројеката који смо након рата осмислили и спроводили на овим просторима, рекао је Ћургуз.

Он је најавио да ће прикупљени потписи бити упућени Генералној скупштини УН, која би у априлу требало да разматра рад Хашког трибунала.

Прикупљање потписа биће организовано у 12 часова на трговима у свим градовима Српске, мјесним борачким организацијама и институцијама, а у Бањалуци на Тргу Крајине.0 КОМЕНТАРА

 1. А шта сте мислили до сад !!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Требало вам је 20 година да „осмислите“ најбитнији пројекат Републике Српске………….

 2. Оћел’ бити какве петиције за спас и заустављање растура овог што је остало, од Републике Српске?

 3. A smije li Ćurguz pokrenuti peticiju za povratak boračkih penzija i invalidnina na razinu prije umanjenja? Naravno da mu to ne pada na pamet. Kakav ljigavac, dok je Dodika bit će i njega.

 4. Рецимо да сви становници Републике Српске потпишу петицију и ШТА ОНДА???? Скуштина УН ће укинути Хашки трибунал или нешто слично…
  Или ово служи само да покаже да ВИ (људи који управљају борачком организацијом) као фол нешто радите…
  ПОДНЕСИТЕ ОСТАВКЕ…

 5. Јадно, лицемерно, користољубиво… Свако, иоле упућен у међународна збивања, зна да УН спремају затварање Хашког трибунала идуће године. И након изречених скоро 1500 година затвора за наше саборце Делија Пантелија покреће петицију за правни злочин над нашим саборцима. И када Банки Мун прогласи укидање овог политичког суда Пантелија ће код неке баба Симане убрати поене.Ето да му и ми помогнемо, сви ћемо потписати Петицију против Хага. Дакле, акцију ћемо подржати а вођу акције СИГУРНО СРУШИТИ уз часну ријеч да нас његова позиција уопште не занима.Он је избор режима и наших сабораца који треба да схвате да незаслужено носе терет његове издаје борачко-ветеранских права. Предлажемо им да поред ове Петиције на другом столу понуде и Петицију за његову смјену и имаће пуну народну подршку! Душко Вукотић

 6. Сјетили се бити против Хага сада када је Перишић ослобођен. Перишићево ослобађање је највећи српски успјех у Хагу.

 7. Сими Пјетлићу Перишић баш прирастао за срце. Ваљда зато што је амерички шпијун.

  Пантелији остригати предратне швалерске брчиће, па окречити ћошкове у Палати предсједника.

  Мени је чудно да су они који су гледали смрти у очи по 5 година дозволили ратним профитерима и дезертерима да их овако понизи.

 8. Да је Перишић осуђен у Хагу Дражен би био први калимеро, а сада овако… Никад од тебе политичара.

 9. Додик владу саставља и смјењује по бирцузима, а да је СПО неки фактор то би се радило по кокошињцима.

  Пресуде Хашког трибунала ми ништа не значе, јер то није суд, већ политичка институција, која је направила добар темељ за нови рат слањем поруке Муслиманима „можете поново, нећете бити кажњени“. Да Јасеновац није прећутан, овог рата не би ни било.

 10. drazen78bl, 05.03.2013. 12:35:55

  “Пресуде Хашког трибунала ми ништа не значе“

  Врло битно.

  “Да Јасеновац није прећутан, овог рата не би ни било.“

  Надам се да знаш кога си цитирао.

 11. Не пада ми на памет да потписујем закашњелу памет Додиковог дупељубца,ту петицију је требало потписивати пре десет година,мада би и тада било за бадава. Ако хоће веч нешто да помогну ти из борачке организације нека покрену петицију да се сваком запосленом у РС и корисницима РВ инвалиднина одбија мјесечно по бар 1 % од примања за борце којима се суди за ратне злочине у хагу и пред домачим судовома,јер познајем једног борца коме се судило у Брчком који је дужан адвокату преко 10 000 КМ.Није се тај човјек борио за себе него за ову државу.Е да ми нече можда сада Чургуз дати тих 10 000 КМ,нече јер човек продаје своју и очеву имовину да мнамири дуг.

 12. Биће ово и својеврстан тест тренутне снаге СНСД-а!B-)
  А неби ме изненадило да то и јесте основни мотив.
  Јер када треба на туђој муци и крви профитирати у било ком смислу сасвим се уклапа у њихов ментални склоп.

  Мени ова предпролећна акција личи на оне зимске „штрајкове“… само као тзв.издувни балон, и ништа више.

 13. Занимајмо се сви неком великом причом док почне „велики брат“ и „фарма“,па што морамо јести сваког дана,само вјежбајмо наше мисли и што даље од стварности.Вуци сити,а ко још овце броји…

 14. Петиција је потребна и не треба да се заобилази због анимозитета према БОРС- у. Треба да покажемо да народ не подржава рад политичких институција у Сарајеву и Хагу. Савјетујем свима да потпишу петицију.

 15. anja banja luka,

  Није проблем потписати,није проблем ни у анимозитету према БОРС-у.
  Проблем је СВЕОПШТИ, што се дошло у ситуацију да се више никоме ништа не верује, да се изгубило и изиграло поверење у било коју институцију…о поједицима који су себе поистоветили са институцијама да се и не говори.
  А онда „УЗРОЦИ“ тих проблема у неком моменту траже некакву подршку и јединство од ИЗИГРАНИХ.

  Ставићу ја потпис сигурно на ово. Али ћу и даље остати у дубоком уверењу да је ова акција више осмишљена за подизање пољуљаног рејтинга владајуће олигархије.

  О великом „душебрижништву“ те олигархије за хашке оптуженике и њихова дела смо се већ доста нагледали и наслушали.

 16. Пишам им се на петицију! Који смрад смисли то?? а да не постави себи питање да је онај смрад из банског двора био главни заговарач тих хашких вриједности и сад памтим његове циничне ријечи „ако нису криви нек иду тамо у Хаг и докажу да нису криви!“ Тиме је хајван ставио људе пред свршен чин отворио лов на све који су били неподобни његовој тиранији и странцима који су свакако завршавали свој балкански прљави посао!

 17. Gledam danas u Prijedoru na trgu ispred robne kuće Patrija(koja uzgred rečeno predstavlja ruglo ovog grada u kakvom je stanju) sjedi neki čičica za malim stolićem i u neprirodnom položaju upisuje podatke za one koji hoće da potpišu peticiju Pantelije Ćurguza.Kada treba da se potpišeš moraš dobro saviti leđa da to učiniš.Slika veoma neprijatna.Kao da neki prosijak prosi na ulici.Valjda se mogao naći pravi inventar da ljudi normalno obave ovo potpisivanje.U pozadini iza ovog presamićenog čičice sjedi Predojević koji sa Rajlićem i vedri i oblači u boračkoj organizaciji ovog grada, ko zna koji mandat po redu,ali za kafanskim stolom i pićem na stolu.Da se zna ko kosi,a ko vodu nosi.Da se vidi kakva se pažnja posvećuje ovom 20 godina zakašnjelom činu.Aferim „borčine“.

 18. Travničanin, 06.03.2013. 18:26:31

  Усликај то и пошаљи на фронтал да сви видимо, или стави негде на ФБ.
  Верујем ти, и немој мислити да је то ето тако случајно.
  То је слика Ћургуза и његовог историјског пројекта.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *