БОРС: Лалић потписао Декларацију без одобрења

Борачка организација Републике Српске саопштила је данас да члан Предсједништва БОРС-а Жељко Лалић није потписао Декларацију о будућем дјеловању политичког блока под називом „Савез за промјене“ по одобрењу и одлуци те организације нити иједног њеног органа, већ да је то лични чин Лалића, као грађанина Републике Српске.  "Лалић није могао у име Борачке организације потписати […]

уторак, мај 6, 2014 / 07:57

Борачка организација Републике Српске саопштила је данас да члан Предсједништва БОРС-а Жељко Лалић није потписао Декларацију о будућем дјеловању политичког блока под називом „Савез за промјене“ по одобрењу и одлуци те организације нити иједног њеног органа, већ да је то лични чин Лалића, као грађанина Републике Српске.

 "Лалић није могао у име Борачке организације потписати Декларацију, јер није добио овлаштење, као што он нити било ко други из руководства БОРС-а нема овлаштење да било шта потписује ни са странкама које су у власти, јер је Борачка организација била и остала аполитична организација чији је једини циљ окупљање бораца Војске Републике Српске и борба за њихова права, а не мијешање у рад политичких странака и партија", истиче се у саопштењу.

Из БОРС-а наводе да овај Лалићев чин може бити само чин појединца, јер се Борачка организација никада није сврставала ни уз једну политичку партију и опцију.

Борачка организација увијек је настојала да буде кохезиони фактор у друштву, фактор који је подржавао власт изабрану од грађана и то само до оног тренутка до када та власт, према процјени БОРС-а, ради у интересу Републике Српске и очувања њених институција и надлежности.0 КОМЕНТАРА

  1. Па јасно је свакоме живом да ово Ћургуз не би потписао, нити смије. Лалићу свака част! А од ових јајара нико није ни тражио да потпишу, нити је Лалић потписао ишта у име њих.

  2. У тексту се помиње,аполитична организација,у платформи,строја незадовљних бораца,се БОРС-у скреће пажља да је својим нечињењем,направио тешко поправљиву штету ратним ветеранима,на тај начин та отуђена окоштала,себидовољна и малобројна структура, била активни судионик у понижавању стваралаца Републике Српске.Настојећи да се допадну,дршали су сво вријеме главу у пјеску,са истуреном стражњицом.Долази вријеме полагања и наплате рачуна!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *