Боровчаниново збогом профи боксу

Шампион Европе у крузер категорији у верзији ВБО и четврти боксер свијета одлучио да заврши професионалну каријеру. После одбране титуле у Лозници, 4 . маја 2012, у мечу са Нијемцом Варола Векилоглуом, Ненад Боровчанин, шампион Европе у крузер категорији у верзији ВБО и четврти боксер свијета, одлучио је да каже крај професионалном бављењу боксом. Боровчанин […]

субота, септембар 29, 2012 / 12:27

Шампион Европе у крузер категорији у верзији ВБО и четврти боксер свијета одлучио да заврши професионалну каријеру.

После одбране титуле у Лозници, 4 . маја 2012, у мечу са Нијемцом Варола Векилоглуом, Ненад Боровчанин, шампион Европе у крузер категорији у верзији ВБО и четврти боксер свијета, одлучио је да каже крај професионалном бављењу боксом.

Боровчанин се из боксерског сели у други ринг, политички. У саопштењу које је прослиједио јавности објаснио је који су му нови циљеви.

"Наставићу да се борим за своју земљу и ван ринга. Ивица Дачић ме позвао да се борим за своју земљу и ван ринга, да се укључим у стварање бољег живота омладини Србије и ја сам то прихватио. Са позиције државног секретара за омладину, у Министарству омладине и спорта, потрудићу се да омладина поново буде у првом плану и поведе ову земљу у светлију будућност. Сматраћу да сам успео на новом задатку ако интересовања наше омладине постану; породица, образовање, спорт и култура. То би онда био карактер будуће Србије!", открио је један од наших најбољих боксера какви су му планови за будућност.

Боровчанин је поносан на остварена достигнућа.

"Боксовао сам из љубави, а љубав је најлепша док траје и није ствар успомена. Каријеру сам почео у Лозници код Драгана Васиљевића, а управо сам је у лозничком Лагатору и завршио. Поносан сам! Задовољство је било боксовати свих ових година за Србију коју волим! ", истакао је Боровчанин.

Аматерска каријера Ненада Боровчанина обиљежена је са двије титуле шампиона Србије, био је троструки првак Југославије, екипни шампион Југославије са БК Лозница и екипни шампион БиХ са БК Славија из Бања Луке

У професионалној каријери може да се похвали скором од 30-0-0 (21КО). Он је актуелни шампион Европе у ВБО верзији и шампион Балкана, а четврти је на свјетској ранг листи (ВБО).

Ненад Боровчанин је рођен 25. марта 1979. године у Лозници.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *