Бореновић: Зауставити политизацију образовања

Посланик ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске Бранислав Бореновић затражио је данас од министра просвјете и културе Републике Српске Антона Касиповића да заустави „политизацију и ометање наставног процеса у образовним установама Српске“. "Желим да Вас обавијестим да се данас унутар школског простора Основне школе `Вук Караџић` у насељу Борик, у центру Бањалуке, обављају припреме за […]

четвртак, септембар 20, 2012 / 07:34

Посланик ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске Бранислав Бореновић затражио је данас од министра просвјете и културе Републике Српске Антона Касиповића да заустави „политизацију и ометање наставног процеса у образовним установама Српске“.

"Желим да Вас обавијестим да се данас унутар школског простора Основне школе `Вук Караџић` у насељу Борик, у центру Бањалуке, обављају припреме за политички скуп СНСД-а, чиме се непримјерено и противзаконито нарушава наставни процес у школи", навео је Бореновић у писму упућеном министру Касиповићу.

Он сматра да се одржавањем политичког скупа СНСД-а "директно уводи политика у школе и узурпира образовни систем у политичке сврхе", саопштено је из ПДП-а.

Министарство просвјете и културе: Све је регуларно

Министарство просвјете и културе Републике Српске саопштило је данас да предизборни скупови ни на који начин не смију ометати наставни процес, те да ће се на томе инсистирати до краја предизборне кампање.

"Руководство бањалучке Основне школе `Вук Караџић` нам је потврдило да су припреме за предизборни скуп протекле без нарушавања наставног процеса у пријеподневној смјени и да неће узроковати сметње у наставном процесу ни у послијеподневној смјени, јер се настава завршава у 16.20 часова, док је почетак скупа планиран за 18.00 часова", истиче се у саопштењу.

У саопштењу се наводи да је за дјецу прве тријаде и која користе продужени боравак, излазак на двориште на другом дијелу школе, тако да наставни процес и безбједност дјеце нису угрожени, нити доведени у питање.

Посланик ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске Бранислав Бореновић затражио је данас од министра просвјете и културе Републике Српске Антона Касиповића да "заустави политизацију и ометање наставног процеса у образовним установама Српске", јер се унутар школског простора Основне школе "Вук Караџић" у бањалучком насељу Борик обављају припреме за политички скуп СНСД-а.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *