Бореновић: Митинг СНСД-а није заказан по закону

Савез за промјене протесте у Бањој Луци заказане за 14. мај пријавио је Центру јавне безбједности Бањалука 28. априла. Сазнајемо, СНСД је то исто учинио седам дана касније 4. маја. Министар унутрашњих послова потврдио је да је МУП добио двије пријаве за окупљање 14. маја у Бањој Луци. Савез за промјене поднио је пријаву Центру […]

четвртак, мај 5, 2016 / 00:05

Савез за промјене протесте у Бањој Луци заказане за 14. мај пријавио је Центру јавне безбједности Бањалука 28. априла. Сазнајемо, СНСД је то исто учинио седам дана касније 4. маја. Министар унутрашњих послова потврдио је да је МУП добио двије пријаве за окупљање 14. маја у Бањој Луци.

Савез за промјене поднио је пријаву Центру јавне безбједности Бања Лука 28. априла за одржавање мирног окупљања 14. маја. Пријаву су потписали предсједници свих странака чланица Савеза за промјене.

У Савезу за промјене кажу да су сав посао урадили по Закону. Бранислав Бореновић подсјећа да МУП није неко ко даје сагласност, већ евентуално може да забрани неко окупљање најкасније 24 сата прије најављеног скупа.

Министар унутрашњих послова Драган Лукач већ се огласио. Лукач је рекао да је полиција примила два захтјева за одржавање скупа исти дан у Бањој Луци, а да ће евентуална забрана бити предмет процјена. Сазнајемо да је СНСД пријаву за одржавањем скупа у Бањалуци 14. маја.

Центру јавне безбједности Бања Лука поднио у сриједу 4. маја. Савез за промјене пита МУП да ли ће дозволити одржавање контрапротеста неколико метара од протеста опозиције у исто вријеме и упозорава да, уколико се то деси, МУП сноси велику одговорност.

Савез за промјене реаговао је и на наступ генералног секретара СНСД-а Луке Петровића који је све који дођу на протест опозиције назвао издајницима интереса Републике Српске.

Закон о јавном окупљању Републике Српске не познаје могућност организовања два различита протеста у исто вријеме на истом мјесту. 0 КОМЕНТАРА

  1. Бореновић поново лаже. Од сто милиона марака уштеде на лековима, до пријаве за протесте.

    Иако је фронталовско схватање да само Додик „одапиње отровне стрелице“, ово је још један у низу лажи које требају да потпале народ.

  2. Moj biger opet napad zolaktitisa.
    Hahahahhaa voli snsd, = biger.

    Pošto registar lijekova?

    BigerU moj, pozdravi gospodju M, velemajstoricu kamasutre, moju družbenicu u derventskim picparkovima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *