Бореновић: Касиповићу, шта тражи политика у школском дворишту?

Бранислав Бореновић, народни посланик у Народној скупштини Републике Српске и носилац одборничке листе ПДП на предстојећим Локалним изборима, упутио је отворено писмо министру просвјете и културе у Влади Републике Српске Антону Касиповићу, поводом предизборног скупа СНСД организованог јуче, на игралишту ОШ Вук Караџић у Бањој Луци. Предмет: Отворено посланичко питање  Поштовани господине министре,  Незадовољан Вашим […]

четвртак, септембар 20, 2012 / 16:09

Бранислав Бореновић, народни посланик у Народној скупштини Републике Српске и носилац одборничке листе ПДП на предстојећим Локалним изборима, упутио је отворено писмо министру просвјете и културе у Влади Републике Српске Антону Касиповићу, поводом предизборног скупа СНСД организованог јуче, на игралишту ОШ Вук Караџић у Бањој Луци.

Предмет: Отворено посланичко питање

 Поштовани господине министре,

 Незадовољан Вашим одговором број 07.1/059-2769/12 од 19.09.2012. године, везаним за организовање предизборног скупа СНСД-а у дворишту Основне школе „Вук С. Караџић“ у Бањој Луци као посланик у Народној скупштини Републике Српске јавно Вам се обраћам захтјевом да одговорите родитељима ученика и јавности Републике Српске зашто се такви скупови, супротно одредбама Закона о основном образовању и васпитању РС и Изборног закона БиХ одржавају у просторима ове и неких других школа у Бањој Луци (о чему имамо сасвим прецизне и аргументоване податке).

Конкретно у вези са скупом у простору Основне школе „Вук С. Караџић“ одржаном 19.09.2012. са почетком у 18 часова у Бањој Луци тражим да одговорите на сљедећа питања:

1. Зашто су дјеца пуштена раније из школе (није било петог часа)?

2. Зашто ученици нису могли изићи из школе за вријеме великог одмора?

3. Зашто нису могли имати физичко васпитање они разреди који су требали имати час на школском игралишту?

4. Зашто су рекламни изборни материјали лијепљени у школском дворишту?

5. Да ли је тачено да је точена алкохолна пића у кругу Основне школе?

6. Је ли то увођење СНСД-ове политике у школе и друге јавне установе?

Кључно је питање да ли горе наведене чињенице нису директно утицале на нарушавање наставног процеса у циљу одржавања предизборног скупа што сте ми у Вашем одговору покушали објаснити.

Обавјешавам Вас да ће Партија демократског прогреса истрајати до краја на утврђивању и покретању одговорности институција и појединаца који су се огријешили о Закон о основном образовању и васпитању Републици Српској и Изборни закон БиХ.

 

С поштовањем,

 

У Бањој Луци 20.09.2012. год.

Народни посланика у НСРС

Бранислав Бореновић0 КОМЕНТАРА

 1. KasipovicUU, pod hitno uvesti predmet Kako je ON pojeo RS.
  E, nimalo mi je nije zao. Ovakva kakva je ne zsluzuje da postoji. Kada nema one za koju su Junaci dali svoje zivote i dijelove tijela, ovakva mi i ne treba.

 2. Бањалука – ПДП и СДС за вријеме своје владавине у РС успјели су да униште и у бесцјење распродају бањалучке гиганте „Јелшинград“, „Чајавец“, „Фруктону“ и хиљаде људи и стручњака, који су честито радили, оставе на улици без посла.

  Наведено је ово у саопштењу Прес-службе кандидата СНСД-а за градоначелника Бањалуке Слободана Гаврановића.

  – У аматерском покушају да скупе јефтине политичке поене ПДП и кандидат СДС-а за градоначелника Бањалуке Ненад Стевандић излазе у јавност са тезом да је Слободан Гаврановић одговоран за то, позивајући се на његову изјаву да ће Бањалука добити три јавне кухиње за сиромашне грађане – наводи се у саопштењу и додаје да Бањалука зна да су јој привреду уништили СДС и ПДП и да зна ко је продао Кристал банку за један евро, иако је процијењена вриједност била 2,5 милиона марака.

  У саопштењу се додаје се да Бањалука зна ко су били рекеташи на приватизацијама и које странке и политичари су им стајали иза леђа!

  -Тачно је да је само у Требињу ПДП организовао и најавио предизборне скупове што је јасно наведено на њховом сајту http://www.pdppolitika.blogspot,com – наводи се даље у саопштењу.

  Зато јавност и родитељи Републике Српске чекају одговор Бранислава Бореновића на питање: шта тражи политика ПДП-а у основним школама и вртићима и да ли је то у супротности са одредбама Изборног закона?

 3. O, MR biger opet obukao svoj nik.Dobro jutro dezurni MR! Firci leti poslednji krug. Onaj „idiot i politicki pobcaj“ hoce da ga prizemlji u Foci. A, i Dacic je prava ljutibaba. Sikiraju nam presjednjaka , a on otisao u pravo vrijeme na pravo mjesto, kod pravih postenih nemafijasa.
  Pozdrav mome bigeru iz PD.

 4. Немој прескакати терапије знаш да не можеш свако мало у Москву код свог израелско-руског конзилија доктора које зовеш „пријатељима“.

 5. i pdp je organizovao tribine po skola i to radnim danom u pet sati popodne. sto je sad borik sporan? i po srbiji su sad za zadnje izbor imali po skolama tribine i sad borenovic pametuje jer nema nita pametnije da kaze.

 6. Ма виде они која су питања само немају шта да одговоре,па се праве луди,али биће они врло брзо и збуњени а онда ћемо си правити луди.

 7. Шта ће дјеца у школама? то се пита касиповић!
  Оне кретене из снсд-а и треба у основну школу вратити тамо су и прекинули школовање, у међувремену се ухватили политике!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *