Бореновић из Вишеграда зазива ванредне мјере и коријените промјене

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић рекао је да ће грађани на протесту опозиције 14. маја у Бањалуци рећи шта није добро и који су конкретни захтјеви да се стање у Републици Српској побољша. Бореновић је на јавној трибини "Српска мора боље" у Вишеграду рекао да ситуација у Српској захтијева ванредне мјере и да су потребне корјените […]

уторак, мај 10, 2016 / 08:08

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић рекао је да ће грађани на протесту опозиције 14. маја у Бањалуци рећи шта није добро и који су конкретни захтјеви да се стање у Републици Српској побољша.

Бореновић је на јавној трибини "Српска мора боље" у Вишеграду рекао да ситуација у Српској захтијева ванредне мјере и да су потребне корјените промјене.

"Економско стање није на задовољавајућем новоу, велика је стопа незапослености, док корупција разара сваку пору друштва", рекао је Бореновић и додао да је поскупљење струје "кап која је прелила чашу великог незадовољства грађана".

Он каже да су пензије у Републици Српској међу најмањим у регону, а да плате не одражавају праву слику друштва.

Бореновић је рекао да је ово потврда ставовима да свако демократско друштво има право да кроз мирну протестну шетњу изрази незадовољство.

"Нисмо задовољни онима који врше власт. Сматрамо да нису одговорили свим кључним изазовима и да смо тако доведени у тешко економско стање", рекао је Бореновић и додао да је ПДП заинтересована за будућност Српске и да је спремна да преузме одговорност.

Генерални секретар ПДП-а Мирослав Брчкало сматра да да се актуелна власт не треба плашити протеста опозиције уколико је протеклих десет година добро радила.

Он каже да најављени контрапротест представља "доливање уља на ватру" и да власт у Српској "није свјесна какве посљедице може изазвати".

Предсједник Општинског одбора ПДП-а у Вишеграду Владан Андрић каже да ова странка даје рјешења која ће у будућности бити спроведена и да је циљ промјена у Српској.

Он је навео да је највећи проблем незапосленост и одлазак младих, као и чињеница да нема перспективе за грађане у Републици Српској. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *