Борац планира стечај, па васкрсење кроз фузију са Крупом

Челници Фудбалског клуба Борац направили су план реорганизације и опорава клуба који предвиђа покретање стечајног поступка како би овај колектив могао нормално да функционише и послује, односно да рјешава тренутне проблеме блокираних рачуна и дуговања. Циљеви плана су да се створи финансијски здрава организација с тежњом професионалног и модерног спортског колектива, пише "Евроблиц". Повезивање радног […]

понедељак, април 6, 2015 / 20:42

Челници Фудбалског клуба Борац направили су план реорганизације и опорава клуба који предвиђа покретање стечајног поступка како би овај колектив могао нормално да функционише и послује, односно да рјешава тренутне проблеме блокираних рачуна и дуговања.

Циљеви плана су да се створи финансијски здрава организација с тежњом професионалног и модерног спортског колектива, пише "Евроблиц".

Повезивање радног стажа и исплата личних доходака запослених у Борцу и дуговања према повјериоцима ријешила би се кроз стечајни поступак. Планом је предвиђено да у првој години послије стечајног поступка Борац игра Прву лигу РС, а да након тога избори пласмана у Премијер лигу БиХ, те да у периоду од четири године послије реорганзиације избори пласман у евротакмичење.

Прва фаза у остварењу плана, како наводи «Евроблиц» је да клбу у складу са законом донесе одлуку о покретању стечајног поступка код Привредног суда у Бањој Луци, а потом би се формирала петочлана комисија за срповођење стечајног поступка у којој би два члана били представници навијача.

У исто вријеме ФК Крупа из Крупе на Врбасу, који тренутно игра у Првој лиги РС, би поднио захтјев Основном суду у Бањалуци за промјену имена у Фудбалски клуб Борац – БЛ. У реализацији ове двије фазе Град Бањалука би требао да пренесе права кориштења Градског стадиона на новоименовани клуб Борац – БЛ, а играчи садашњег Борца били би пререгистровани у нови клуб.

Запослени у садашњем Борцу имали би могућност да се запосле у ФК Борац – БЛ у најдужем периоду од једне године или да обављају послове по уговору о дјелу, а на овај начин би се избјегле велике финансијске обавезе ФК Борца – БЛ, пише "Евроблиц".

"Најважније је у свему томе да се након спроведеног стечајног поступка клуб рјешава свих дугова и креће са радом без икаквих потраживања. Према фудбалским правилима, он треба да се такмичи у најнижем рангу, а то је четврта лига РС. Да би се избјегло играње у том рангу, клуб извршава фузију са новоименованим ФК Борац – БЛ и игра у Првој лиги РС", рекао је идејни творац плана Драгомир Илић .

На тај начин, наводи "Евроблиц", клуб би наставио континуитет постојања са правним насљедством у облику у којем је био и прије покретања стечајног поступка. 

Планом су предвиђене и обавезе Града Бањалука који би требао да донесе одлуку да се струја на Градском стадиону води као расвјета и да се плаћа из буџета Града. На исти начин би се регулисао и утрошак воде као комунална потрошње на име градских фонтана. Град Бањалука би требало да изврши и неопходне радње за реализацију помоћних терена. градска управа би, према плану реорганизације ФК Борац, дала и приједлог за именовање предсједника новог клуба – ФК Борац-БЛ.0 КОМЕНТАРА

  1. Закон о приватизаций.
    Примйени, док ово иоле врийеди.

    Nema cirilice na smart telefonoma, pokusavam ruskim ali ne ide 🙂

    Uglavnom, prica o tome da drzava spasi Borac, da struju placa gradjanstvo i sl nema nikakvog smisla. To je moglo ranije dok se fudbal igrao iskljucivo iz ljubavi. Sad kad je sve komercijalizacija, ma daj pustite nas te price.

  2. Plus otpisani dugovi za struju, zar da narod izdržava parazitske ganjače lopti iz Borca. Ko je ovde lud a ko zbunjen?
    Hitno donetei zakon kojim se ukudaju sva udružanja ganjača lopti kao što je Boraci i ostali. Pa neka gospoda ide i radi nešto u proizvodnji, naga ganjači lopti umesto što ganjaju koptu okpavaju kukuruze i obrađuju toliku neobrađenu zemlju!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *