Болт циља олимпијски хет-трик у Рију

Најбољи свјетски спринтер, Јамајчанин Јусеин Болт, рекао је данас да намјерава да брани олимпијске титуле на Играма у Рио де Жанеиру за четири године. „Једино што ће ме занимати у Рију је одбрана златних медаља на 100 и 200 метара, као и у штафети 4×100 метара”, казао је 26. годишњи Болт новинарима у Велингтону. Он […]

понедељак, октобар 8, 2012 / 13:28

Најбољи свјетски спринтер, Јамајчанин Јусеин Болт, рекао је данас да намјерава да брани олимпијске титуле на Играма у Рио де Жанеиру за четири године.

„Једино што ће ме занимати у Рију је одбрана златних медаља на 100 и 200 метара, као и у штафети 4×100 метара”, казао је 26. годишњи Болт новинарима у Велингтону.

Он је навео и да је одустао од идеје да се на ОИ у Рију опроба у некој новој дисциплини, попут скока у даљ.

„Ипак не желим да учествујем у некој другој дисциплини, јер би ми то одузело енергију и скренуло пажњу са одбране титула. Хоћу да покажем свијету да је могуће направити олимпијски хет-трик”, објаснио је Болт који је, прије Лондона, тријумфовао и на ОИ у Пекингу прије четири године.

Јамајачански атлетичар и свјетски првак признао је данас да му је прва спортска љубав био крикет.

„То је тачно, али више се играм крикет тако често. Догоди се понекад, а углавном играм са братом. Вјероватно бих се бавио неким другим спортом, да нисам атлетичар”, истакао је Болт.

Њега су на Новом Зеланду, у фабрици коју је посетио у Велингтону, дочекали традиционалним Хака плесом.

„Признајем, радници су ме помало уплашили тим плесом. Додуше, можда бих и ја могао да се опробам у томе. Видећемо”, закључио је Болт.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *