Боље опремити ватрогасне јединице

Министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо одржао је данас састанак са руководством Републичке управе цивилне заштите и Ватрогасног савеза РС на тему примјене Закона о заштити од пожара РС и његове ефикасне иплементације у наредном периоду. На састанку су анализирана и искуства из љетног периода великих шумских пожара, те је истакнуто да би локалне […]

понедељак, септембар 24, 2012 / 21:30

Министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо одржао је данас састанак са руководством Републичке управе цивилне заштите и Ватрогасног савеза РС на тему примјене Закона о заштити од пожара РС и његове ефикасне иплементације у наредном периоду.

На састанку су анализирана и искуства из љетног периода великих шумских пожара, те је истакнуто да би локалне заједнице морале обратити више пажње о издвајању намјенских средстава за техничко опремање ватрогасних јединица и изградњу ватрогасних домова и спремишта.

Законом о заштити од пожара РС прописане су мјере заштите од пожара, планирање и организовање заштите од пожара, организација ватрогасне службе, гашење пожара, надзор над спровођењем мјера заштите од пожара и финансирање заштите од пожара, саопштено је из МУП РС.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *