Боливија затвара Кока-колу и Мекдоналдс

Кока-кола и Мекдоналдс ће престати са радом у Боливији, на дан, по календару Маја, „краја света“. Власти земље су повлачење америчких компанија са тог тржишта повезале са завршетком капитализма. Компанија Кока-кола напушта Боливију због забране. "21. децембра треба да буде крај конзумације овог пића и почетка мокочинче (бресквино пиће), пошто се планете постројавају у ред […]

четвртак, август 2, 2012 / 11:38

Кока-кола и Мекдоналдс ће престати са радом у Боливији, на дан, по календару Маја, „краја света“. Власти земље су повлачење америчких компанија са тог тржишта повезале са завршетком капитализма.

Компанија Кока-кола напушта Боливију због забране. "21. децембра треба да буде крај конзумације овог пића и почетка мокочинче (бресквино пиће), пошто се планете постројавају у ред први пут након 26.000 година, а то представља крај капитализма и почетак комунитаризма," – рекао је министар спољних послова Боливије Давид Чокеуанка.

Комунитаризам – филозофија или систем веровања који сматра да је индивидуална слобода могућа само у контексту снажне и уједињене заједнице и да се она може обезбедити само одговорном локалном влашћу која влада у складу са вредностима заједнице.
 



0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *