Боксит Милићи: Бициклистичка трка и награде за матуранте

Компанија „Боксит“ и општина Милићи били су данас домаћини учесницима 52. међународне бициклистичке трке „Кроз Србију“, која је из Милића кренула у претпосљедњу етапу овог реномираног међународнох такмичења. Тачно у 13 часова из центра Милића стартовало је 116 такмичара из 20 земаља свијета, на етапи Милићи- Рума, дугачкој 145 километара. Почетак трке означио је директор […]

понедељак, јун 18, 2012 / 19:43

Компанија „Боксит“ и општина Милићи били су данас домаћини учесницима 52. међународне бициклистичке трке „Кроз Србију“, која је из Милића кренула у претпосљедњу етапу овог реномираног међународнох такмичења.

Тачно у 13 часова из центра Милића стартовало је 116 такмичара из 20 земаља свијета, на етапи Милићи- Рума, дугачкој 145 километара.

Почетак трке означио је директор Сектора саобраћаја у Компанији "Боксит" и народни посланик, Радован Вишковић, који је новинарима казао да је Компанија "Боксит" и ове године смогла снаге да подржи једну овакву значајну манифестацију.

"Посебно нам је задовољство да се трка "Кроз Србију" вози и на нашим просторима, што значи да су Република Српска и Србија и спортски чврсто повезане", рекао је Вишковић.

Учеснике овог бициклистичког каравана испратило је неколико стотина становника Милића.

Матуранти

Већ по традицији, Компанија "Боксит" је новчано наградила ученике генерације у Средњошколском центру "Милутин Миланковић" у Милићима. Ове године награду од по 1.000 КМ добиле су матуранткиње Ивана Васиљевић и Јелена Мићић, најбоље ученице тринаесте генерације милићког СШЦ-а, а уручио их им је на данашњој пригодној свечаности вршилац дужности генералног директора Компаније мр Зоран Драгичевић.

Директор Драгичевић је казао да милићки Средњошколски центар из године у годину има квалитетан наставни кадар и добре и успјешне ученике.

"Ова школа је сигурно међу водећима у Републици Српској и надам се да ће тако да буде и убудуће. Желим да честитам свим ученицима који су завршили школовање, а посебно онима који су показали најбоље резултате", рекао је Драгичевић. Поред ученика генерације "Боксит" је са по 500 КМ наградио и шест средњошколаца који су током четверогодишњег школовања имали одличан успјех.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *