Бојић: Питање генералног директора РАК-а давно требало бити рјешено

Клуб СДС-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ предложиће измјене Закона о комуникацијама БиХ, чијим би се усвајањем омогућило расписивање конкурса за именовање новог генералног директора Регулаторне агенције за комуникације РАК БиХ, рекао је Срни посланик СДС-а Борислав Бојић. Оцијенивши да је питање именовања генералног директора РАК-а већ давно требало бити ријешено, Бојић је рекао […]

среда, септембар 19, 2012 / 21:23

Клуб СДС-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ предложиће измјене Закона о комуникацијама БиХ, чијим би се усвајањем омогућило расписивање конкурса за именовање новог генералног директора Регулаторне агенције за комуникације РАК БиХ, рекао је Срни посланик СДС-а Борислав Бојић.

Оцијенивши да је питање именовања генералног директора РАК-а већ давно требало бити ријешено, Бојић је рекао да СДС са осталим политичким партијама у БиХ неће правити никакве даље договоре док се то питање не ријеши.

Он није могао прецизирати у којем ће року СДС предложити измјене Закона о комуникацијама БиХ, као ни то да ли је за тај законски приједлог реално очекивати већинску подршку парламента БиХ, посебно узимајући у обзир тренутну ситуацију у којој се не зна ни које политичке партије чине парламентарну већину.

Бојић је напоменуо да је Комисија за транспорт и комуникације Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ, чији је члан, већ разговарала о могућности измјена Закона о комуникацијама и сагласила се да оне треба да буду упућене у парламентарну процедуру.

Садашњи вршилац дужности генералног директора Регулаторне агенције за комуникације БиХ Кемал Хусеиновић остаће на тој позицији све док парламент БиХ, као надлежни законодавац, не направи измјене Закона о комуникацијама БиХ, изјавила је Срни портпарол РАК-а Амела Одобашић.

Према њеним ријечима, вишегодишњи став Савјета РАК-а у вези са именовањем генералног директора те институције и даље је непромијењен.

"Више година Савјет РАК-а има исти став, а то је да је сва законска процедура у вези са именовањем Хусеиновића била испоштована. Савјет сматра да не треба расписивати нови конкурс за генералног директора све до неких наредних законских рјешења", рекла је Одобашићева.

Вршилац дужности директора РАК-а БиХ Кемал Хусеиновић налази се на позицији директора те институције од октобра 2003. године.

Закон о комуникацијама БиХ, усвојен 2002. године по диктату тадашњег високог представника у БиХ Волфганга Петрича, због недоречености онемогућава понављање конкурса за избор чланова Савјета РАК-а, као и расписивање новог конкурса за директорску позицију.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *