Бојан Богдановић европска Звијезда у успону!

Бек Партизана НИС Богдан Богдановић изабран је за најбољег младог играча у Евролиги ове сезоне. Богдановић је ове сезоне на 23 утакмице у Евролиги у просјеку биљежио 14,8 поена уз по 3,7 скокова и асистенција. До последња два кола Топ 16 фазе био је први стријелац такмичења. У конкуренцији за најбољег младог играча ове сезоне […]

среда, мај 7, 2014 / 14:38

Бек Партизана НИС Богдан Богдановић изабран је за најбољег младог играча у Евролиги ове сезоне.

Богдановић је ове сезоне на 23 утакмице у Евролиги у просјеку биљежио 14,8 поена уз по 3,7 скокова и асистенција. До последња два кола Топ 16 фазе био је први стријелац такмичења.

У конкуренцији за најбољег младог играча ове сезоне у Евролиги била су још двојица играча Партизана, Жофре Ловерњ и Никола Милутинов, а трећи је у гласању тренера Евролигаша завршио Француз. Други најбољи је Барселонин Алекс Абринес.

Евролига истиче да се Богдановић у својој првој сезони као стартер истакао као један од најбољих стријелаца и крадљиваца лопти у лиги, те да је постао права звијезда такмичења.

Бек српског шампиона је постао најмлађи играч у овом вијеку који је постигао најмање 50 тројки у једној ЕЛ сезони.

Истиче се да је Богдановић био најзаслужнији за први пласман Партизана у Топ 16 фазу после три године, иако је морао да промијени своју улогу током сезоне и са позиције шутера постане плејмејкер.

Богдановић је поновио успијех Новице Величковића који је 2009. такође изабран за "Звијезду у успону" као играч Партизана.

Најбољи стријелац ЕЛ ове сезоне био је Кит Ленгфорд из Емпорио Арманија, за најбољег дефанзивца је изабран је Брајант Дунстон из Олимпијакоса.

Награда за најкориснијег играча сезоне биће додијељена на Фајнал-фору у Милану 15. маја, а најбољи тренер ће бити проглашен по окончању сезоне.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *