Богданић: Страдали дијализни центри и многе амбуланте

Поплаве су задале велики ударац здравственом систему Републике Српске, оштећења су видљива на више здравствених установа, а у Добоју и Шамцу су страдали дијализни центри, изјавио је министар здравља и социјалне заштите Драган Богданић. Богданић каже да су поплављени сутерен и први спрат у Дому здравља у Добоју, те поједине амбуланте породичне медицине, а оштећења […]

субота, мај 24, 2014 / 10:53

Поплаве су задале велики ударац здравственом систему Републике Српске, оштећења су видљива на више здравствених установа, а у Добоју и Шамцу су страдали дијализни центри, изјавио је министар здравља и социјалне заштите Драган Богданић.

Богданић каже да су поплављени сутерен и први спрат у Дому здравља у Добоју, те поједине амбуланте породичне медицине, а оштећења има и Дом здравља у Бијељини, као и здравствене установе у источном дијелу Српске.

"Два дијализна центра су страдала, у Добоју у потпуности, док су у Шамцу склоњени апарати, али је простор уништен. Међутим, дијализни центри су грађени по моделу јавно-приватног партнерства и мислим да су добро осигурани", рекао је Богданић за "Независне новине".

Према његовим ријечима, Министарство здравља и социјалне заштите већ се обратило Свјетској банци за средства, која су била намијењена за реконструкцију незавршених породичних амбуланти, као и за домове здравља, међу којима је и онај у Добоју.

Богданић је истакао да не очекује појаву и ширење заразних болести, али су за сваки случај Клинички центар Бањалука и Инфективно одјељење у Добоју припремили инфектологе за сваки случај.

Он каже да је не само задовољан него и поносан на здравствене раднике у поплављеним подручијима који су, без обзира на све тешкоће, одговорили адекватно, добро и пожртвовано на изненадан и веома компликован задатак.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *