Бодирога: Таоци смо АБА лиге

Она је као аутобуска станица – уђе Солнок па изађе, уђе Левски па изађе. Нема никаквих критеријума, ништа није испоштовано – каже потпредседник КСС Није тајна да је Дејан Бодирога доследни противник Јадранске лиге, али је у данашњем обраћању медијима током именовања селектора млађих селекција отишао најдаље у критици регионалног такмичења. Потпредседник Кошаркашког савеза Србије […]

петак, мај 9, 2014 / 12:14

Она је као аутобуска станица – уђе Солнок па изађе, уђе Левски па изађе. Нема никаквих критеријума, ништа није испоштовано – каже потпредседник КСС

Није тајна да је Дејан Бодирога доследни противник Јадранске лиге, али је у данашњем обраћању медијима током именовања селектора млађих селекција отишао најдаље у критици регионалног такмичења. Потпредседник Кошаркашког савеза Србије рекао је да будућност овдашње спортске миљенице лежи у нашој, а не у лиги некадашњих југословенских република.

– Ми смо таоци АБА лиге. Она је као аутобуска станица – уђе Солнок па изађе, уђе Левски па изађе. Нема никаквих критеријума, ништа није испоштовано. Оно што је урађено Игокеи мењањем правила усред сезоне представља срамоту за организацију. Мислим да би оријентација ка националним лигама била добра и за друге земље – каже Бодирога, указујући на апсурд да наш четвртопласирани клуб плаћа улазницу 150.000 евра.

Легендарни ас подсећа да ништа није испуњено из споразума са АБА лигом потписаног 2009, уз тврдњу да врата Евролиге могу бити отворена и изван регионалног такмичења.

– Мислим да пут преко АБА лиге није једини. Не може нико да забрани прваку Србије да игра у европском такмичењу. Сетите се да је Партизан 1998. играо у домаћој лиги без странаца и пласирао се на Фајнал-фор Евролиге. Сетите се и ко је све освајао Евролигу. Имамо пример Олимпијакоса, а нико не може да каже да је грчко првенство најбоље у Европи.

Потпредседник КСС потврђује да је предата кандидатура за организацију ЕП 2015.

– Украјина неће моћи да организује шампионат, а видећемо каква ће бити одлука ФИБА, односно да ли ће ЕП угостити једна земља или неколико. Тада ћемо знати да ли је могуће да добијемо бар једну такмичарску групу, а наша и жеља Министарства спорта иде у правцу организације што више догађаја – констатује Бодирога.

ТРЕНЕРИ МЛАЂИХ СЕЛЕКЦИЈА

Објављена су имена тренера млађих мушких селекција, уз новитет да је формиран Б тим који ће водити Оливер Поповић. За репрезентацију до 20 година задужен је Дејан Мијатовић, док ће са најперспективнијим играчима радити и Александар Бућан (до 18 година), Вања Гуша (до 17 година) и Владимир Ђокић (до 16 година). Душан Домовић Булут водиће екипу "три на три", у складу са тенденцијом ФИБА да промовише баскет.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *