БН и ОБН кршили изборну тишину у Србији, искључени на два сата

Републичка радиодифузна агенција Србије утврдила је да су телевизије БН из Републике Српске и ОБН из Федерације БиХ прекршиле предизборну тишину, због чега је наложено кабловским операторима у Србији да ова два програма искључе из своје понуде на два сата. "Уколико се утврди да, послије укључења, ови програми поново крше изборну тишину, Агенција ће наложити […]

петак, март 14, 2014 / 15:44

Републичка радиодифузна агенција Србије утврдила је да су телевизије БН из Републике Српске и ОБН из Федерације БиХ прекршиле предизборну тишину, због чега је наложено кабловским операторима у Србији да ова два програма искључе из своје понуде на два сата.

"Уколико се утврди да, послије укључења, ови програми поново крше изборну тишину, Агенција ће наложити кабловским операторима да их искључе из понуде до краја предизборне тишине", саопштено је из РРА.

У саопштењу се додаје да телевизије БН и ОБН производе програм у БиХ, а да се налазе у програмској понуди 12 кабловских оператора из Србије.

"У складу са Законом, Агенција је најавила да ће и даље пратити и благовремено реаговати на евентуална непоштовања предизборне тишине у програмима емитера и у понуди кабловских оператора", наводи се у саопштењу.

Изборна тишина у Србији почела је у поноћ, а завршава се у недјељу, 16. марта у 20.00 часова.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *