Благојевић: Није ме Шешељ искључио, има он својих мука

Мирко Благојевић, предсједник Српске радикалне странке /СРС/ „Др Војислав Шешељ“, демантује сваку причу о његовом искључењу из странке и напомиње да је лидер српских радикала Војислав Шешељ у „својим мукама“, те да га не жели мијешати у „овдашње прљавштине“. "Ја сам и даље предсједник Српске радикалне странке `Др Војислав Шешељ` за Републику Српску. Водим ову […]

четвртак, март 14, 2013 / 10:33

Мирко Благојевић, предсједник Српске радикалне странке /СРС/ „Др Војислав Шешељ“, демантује сваку причу о његовом искључењу из странке и напомиње да је лидер српских радикала Војислав Шешељ у „својим мукама“, те да га не жели мијешати у „овдашње прљавштине“.

"Ја сам и даље предсједник Српске радикалне странке `Др Војислав Шешељ` за Републику Српску. Водим ову странку, нажалост, у ванредним околностима које смо прогласили прије четири дана", рекао је Благојевић Срни.

Он додаје да се странка припрема за ванредну изборну скупштину која једина може да га опозове или да му поново укаже повјерење.

Благојевић каже да ради у складу са Статутом странке, који је у складу са Изборним законом БиХ и са Уставом БиХ.

"Коначна познаница јесам ли остао на челу странке у Републици Српској или не, може бити позната и донесена једино на ванредној изборној скупштини која ће ускоро услиједити“, рекао је Благојевић.

Он је додао да је након распуштања Општинског одбора /ОО/ СРС "Др Војислав Шешељ" Бијељина и искључења Дагана Ђурђевића из странке јуче распустио и ОО ове странке у Теслићу, у складу са страначким Статутом.

"Донио сам одлуку о искљчењу из странке Предрага Маркочевића, предсједнико ОО СРС `Др Војислав Шешељ` и донио одлуку о распуштању овог одбора, јер је Маркочевић фалсификовао кандидатску листу за прошле изборе“, рекао је Благојевић.

Маркочевић је, додаје Благојевић, грубо повриједио и поништио вољу теслићког одбора ове странке, што је детаљном истрагом утврђено.

Коментаришући сукобе са са Немањом Шаровићем, замјеником Војислава Шешеља, рекао да постоји могућност да буде искључен из ОО Земун у Србији, јер је члан овог одбора, пошто има двојно држављанство.

Благојевић је навео да наставља са редовним активностима предсједника и тренутно ради на обилажењу одбора ове странке у Републици Српској.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *