Благодатни огањ и у Српској

Према саопштењу Информативне службе Митрополије дабробосанске, благословом јерусалимског патријарха Теофила III и српског патријарха Иринеја, благодатни огањ из храма Васкрсења Христовог у Јерусалиму биће донијет у храмове Митрополије дабробосанске. У саопштењу се наводи да ће свечани дочек бити организован пред поноћну литургију 11. априла у порти Романијске Лазарице на Сокоцу, те дан послије у Саборном […]

уторак, април 7, 2015 / 22:20

Према саопштењу Информативне службе Митрополије дабробосанске, благословом јерусалимског патријарха Теофила III и српског патријарха Иринеја, благодатни огањ из храма Васкрсења Христовог у Јерусалиму биће донијет у храмове Митрополије дабробосанске.

У саопштењу се наводи да ће свечани дочек бити организован пред поноћну литургију 11. априла у порти Романијске Лазарице на Сокоцу, те дан послије у Саборном храму у Сарајеву и у храму Светог Василија Острошког у Источном Сарајеву. 

Благодатни огањ представља пламен који се по тврдњи вјерујућих, чудесно појављује на Светом Гробу У Јерусалиму на богослужењу Велике суботе, уочи православног Васкрса. Појава благодатног огња представља видљиву пројаву Духа Светога и потврду васкрсења Исуса Христа.

Према бројним свједочењима, Свети Огањ не пече попут обичног пламена, па се многи њиме "умивају". Хришћани широм свијета вјерују да је Свети Огањ божје чудо и потврда божијег постојања на земљи. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *