Bлада укинула пет агенција министарства пољопривреде

Влада Републике Српске је у програму уштеда укинула пет агенција, од којих су све биле под ингеренцијом Министарства пољопривреде, водопривреде и шумарства. На питање колико Српска има укупно агенција и које агенције су укинуте, с обзиром на то да је Влада РС у јуну 2012. године најавила преиспитивање броја агенција, одговорено је да под јурисдикцијом […]

уторак, април 7, 2015 / 11:18

Влада Републике Српске је у програму уштеда укинула пет агенција, од којих су све биле под ингеренцијом Министарства пољопривреде, водопривреде и шумарства.

На питање колико Српска има укупно агенција и које агенције су укинуте, с обзиром на то да је Влада РС у јуну 2012. године најавила преиспитивање броја агенција, одговорено је да под јурисдикцијом Владе РС постоји пет агенција са укупно 75 запослених, пишу “Независне новине”.

Укинуте агенције су Агенција за шуме, Агенција за пружање стручних услуга у пољопривреди, Агенција за селекцију и обиљежавање животиња, Агенција за воде обласно ријечног слива Саве и Агенција за воде обласног ријечног слива Требишњице.

У информацији коју су “Независне” добиле из Бироа Владе за информисање, наведено је да су од постојећих агенција ту Агенција за безбједност саобраћаја, Агенција за управљање одузетом имовином, Агенција за развој малих и средњих предузећа, те Агенција за акредитацију високошколских установа.

Подсјећања ради, наводе Независне, на прес-конференцији Владе из јуна 2012. године констатовано је да Српска има 48 агенција са укупно 2.970 радника (!?), са укупним буџетом од око 154 милиона марака. Тада је закључено да би се укидањем и спајањем више агенција могле остварити значајне уштеде. Наведено је и да се само на плате за ове агенције годишње издваја 69 милиона марака, односно у просјеку 2.000 марака мјесечно.

Независне напомињу да је у информацији након те сједнице Владе из 2012. године закључено и да ће дио агенција бити пребачен на ниво БиХ, попут агенција које се баве цивилним ваздушним саобраћајем.0 КОМЕНТАРА

 1. NIJE DOVOLJNO UKINUTI SAMO OVIH PET AGENCIJA, MORAJU SE SVE PARAZITSKE AGENCIJE UKINUTI, JER POSTOJE MINISTRASTVA KOAJ SU ZA SVE TE OBLASTI NADLEŽNA.
  UKUNUTI AGENCIJE, PREPOLOVITI BUDŽELIJAMA PLATE, PREPOLOVITI PLATE I ELETROPRIVREDI I DRUGIM DRŽAVNIM PREDUZEĆIMA.
  UŠTEĐENIM NOVCEM VRATITI SVE KREDITE I ISPLATITI NADONAKADU ZA NEZAPOSLENE, ONIMA KOJE SU DRŽAVA PRIVATIZACIJOM I PRIVATNICI PRIVATNICI PROTERALI NA ULICU IZ PREDUZEĆA!

 2. I NE SAMO TO, MORAJU SE UKINUTI I SVE OPŠTINE KOJI SU UNIŠTILE SVOJE FABRIKE U PRIVATIZACIJI, OPŠTINE KOJE NAMAJU INDUSTRISJKU PROIZVODNJU,NEGO PARAZITSKI EGZISTIRAJU MORAJU BITI UKUNUTE. TO ZNAČI MORA BITI UKINUTO KO 20 OPŠTINA U RS.

 3. Ukinuti mnoga direktorska, poddirektorska i stranačka mjesta u EP RS, time izbjeći poskupljenje struje. Vlast je zaslijepljena i luda ako misli da ce se ovim novcem „spasiti“. Bas suprotno gospodo,bas suprotno!

  Onaj moratorijum nije losa prica,ali problem je što nije ni iskrena.

 4. Још једном… Министарство финансија има 12 помоћника министара…
  Укинуте бар једног помоћника нпр. господина Милу Банику, већ је доказано да има фалсиковану диплому…

 5. Па брате акомотпусте све са флаш дипломама остаћемо без запосленика у влади, зваладаће безвлашће.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *