Бјеж\’те ноге, Дачић опет србује: Немања оловком боц, а Барбароса прстима…

Премијер Србије је поручио учесницима Копаоник Бизнис форума да треба да се ради у интересу Србије и да Србија буде поново јака као у доба Немањића Премијер Србије Ивица Дачић поручио је данас учесницима Копаоник бизнис форума да би требало више да цијенимо сопствене потенцијале и да будемо поново јаки као у доба Немањића. – […]

уторак, март 4, 2014 / 17:16

Премијер Србије је поручио учесницима Копаоник Бизнис форума да треба да се ради у интересу Србије и да Србија буде поново јака као у доба Немањића

Премијер Србије Ивица Дачић поручио је данас учесницима Копаоник бизнис форума да би требало више да цијенимо сопствене потенцијале и да будемо поново јаки као у доба Немањића.

– Неће се љутити немачки амбасадор и амбасадори ЕУ, што ћу подсјетити да Србија сада обиљежава 900 година од рођења Стефана Немање, који је потписао први међународни документ са тадашњим владаром Барбаросом у Нишу. Стефан Немања се потписао, а Барабароса је ставио палац – нагласио је Дачић.

– Хоћу да кажем да треба мало више да ценимо сами себе и да радимо у интересу наше земље и поново будемо јаки као у време Немањића – тим ријечима је Дачић закључио обраћање на Копаоник бизнис форуму.

Кад је Српска преживјела наше санкције, живјеће вјечно

Предсједник Владе Србије Ивица Дачић изјавио је данас да ће Република Српска опстати вјечно и да нема промјене Дејтонског споразумa без пристанка српског народа.

"Имали смо санкције због Републике Српске, притискали су нас да не помажемо, док су друге стране тај притисак подржавале, ми смо се жртвовали. Нема промене Дејтонског споразума без сагласности српског народа", поручио је Дачић, који је и лидер Социјалистичке партије Србије /СПС/, странке за чије владавине је Србија увела санкције Републици Српској. 

Он је на предизборном митингу у Београду упозорио међународну заједницу да се "не игра са променом Дејтонског споразума, јер су већ једном због тога изазвали рат".

Тачију бих опалио шамар, али тако се лијепо рукујемо

Премијер Србија Ивица Дачић изјавио је да би Србија 2020. године могла да буде на агенди за улазак у ЕУ као пуноправна чланица, преноси Танјуг.

Дачић је поручио да Србија при том мора да буде посвећана наставку тих преговора, као и да наставку дијалог са Приштином.

"Шта год да неко буде причао о овој влади, она ће остати у историји Србије као влада за чијег мандата су почели преговори о чланству Србије у ЕУ. То је историјски домет по томе што нам отвара простор да 2020. године можда будемо на агенди за улазак у ЕУ као пуноправан члан", рекао је Дачић на Копаоник бизнис форуму.

"Мени би било много лакше и љепше у предизборној кампањи да ошамарим (Хашима) Тачија него да преговарам са њим, што сам му и рекао у Бриселу – да би било лијепо да се сада побијемо пред изборе", казао је премијер.

Ипак, навео је он, висока представница за спољну политику и безбједност Кетрин Ештон тражи да се сада наставе преговори.

"Хтјели су да 13. марта буде наставак преговора, што је последњи дан кампање и баш тада треба да се видим са Тачијем – то је баш фина кампања", рекао је Дачић говорећи о томе да они који врше власт морају да буду одговорни, да се суочавају са тешким свакодневним проблемима који често нису у складу са њиховим политичким интересима.

 

 0 КОМЕНТАРА

  1. on i vučić nemaju pravo da pričaju o sprskoj istoriji jer su u nju ušli kao naveći izdajnici i po tome će ih pamti buduće generacije hiljadama godina, ali njima su njihovi materijalni interesi bili ispred srba srpske istorije, srpske zemlje.

  2. Како се све више захуктава предизобрна кампања у Србији и како улази у завршну фазу, све теже се варе многе изречене или показане ствари.

    Тако и ово од Дачића, моралног патуљка, који за Косово срце Србије нит’хаје нити шта даје, али зато су му пуна жвалава уста Републике Српске и то оне Дејтонске, онако крваве и на наше муке стечене, а пар година касније опет од стране Милошевића разграђиване и додатно деградиране од првобитног начелног изгледа. Памтимо вријеме Живка Радишића и Милорада Додика као Слобиних узданица у оном јануарском преврату 1998. године.

    Опет и о слову Дејтона, патуљасти простире причу о јуначком држању и хтјењу његовог тадашњег партијског шефа Милошевића уз то и сам помиње да питамо СДС да је тада морао покојни патријарх Павле привољети руководство РС-а да потпишу и прихвате све што им Милошевић тамо скроји. Па зар сама та чињеница не говори контра оваквим изјавама малог црвендаћа из Слобиних пелена, ваљда је логично да наше тадашње руководство на том нивоу не жели нешто мање интереса и циљева за РС, него што то жели Слоба?

    Сад по кепецовој причи, испада да је наше руководство хтјело лошије услове, а он их уз помоћ патријрха Павла натјерао на нешто боље. Одрицање од територије коју смо војнички бранили и одбранили, каква се једноставно нису могла наметнути другим хрватским и муслиманским странама, не иду баш на част доброг и одмјереног преговора. Попустио је и уступио одбрањено Српско Сарајево, што у будућности како и сада видимо увијек носи тежње унитаризма по том моделу којим је цијело Сарајево припало само једној страни у рату, муслиманској. Те последице можда данас највише осјећамо, јер свако дизање тензија и сваки протест у Сарајеву ствара притисак у јавности и бојазан наше стране од мартовских или априлских догађаја деведесетих година, када је започињало ту, а крваво завршавало на свим стрранама БиХ.

    Поука, не вјерујте црвенима ни кад вам поклоне дарују. То се посебно односи на њиховог поклисара у РС-у, министра Ђокица.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *