Бјелица обећава гиљотину и развој пољопривреде

Кандидат СДС за начелника општине Соколац Милован Бјелица има планове који се односе на развој сточарства, пољопривреде, те реиндустријализацију општине. "Сва три правца развијаћемо равноправно и систематски. Намјера ми је да у општинском буџету обезбиједим новац за куповину најмање стотину грла племенитих говеда, која ћемо бесплатно подијелити људима који се баве сточарством", рекао је Бјелица […]

уторак, септембар 25, 2012 / 10:58

Кандидат СДС за начелника општине Соколац Милован Бјелица има планове који се односе на развој сточарства, пољопривреде, те реиндустријализацију општине.

"Сва три правца развијаћемо равноправно и систематски. Намјера ми је да у општинском буџету обезбиједим новац за куповину најмање стотину грла племенитих говеда, која ћемо бесплатно подијелити људима који се баве сточарством", рекао је Бјелица у интервјуу Срни.

Сточари ће, каже Бјелица, имати обавезу да за три године општини врате по двије јунице, чиме ће се створити фонд из којег ће се нова грла стоке поново моћи да подијеле другим сточарима.

"Да би овај пројекат уопште био започет, потребно је око 100 хиљада марака, а толико новца могуће је издвојити из општинског буџета. Касније ће пројекат сам себе да отплаћује", појаснио је он.

Бјелица обећава да ће пољопривредницима помоћи у набавци механизације и прикључних машина и да ће интервенисати гдје год ће та интервенција значити развој пословних активности и ново запошљавање.

"Општина ће направити `гиљотину прописа` који ће омогућити потенцијалним инвеститорима да све потребне дозволе добију у рекордном року, најкасније за два дана", рекао је Бјелица.

Да би инвеститори дошли у Соколац, који је веома привлачан за улагања јер има велике геостратешке и природне ресурсе, каже Бјелица, мора се обновити инфраструктура, која је потпуно уништена.

"То су само неки од сегмената мог програма, чији је крајњи циљ – развој општине и бољи живот за све грађане, а не само за одабране“, истакао је Бјелица.

Он је оцијенио да је за напредак општине потребно свести рачуне и видјети гдје се она налази – колика су задужења и какве су могућности.

"Послије тога потребно је приступити реализацији плана санације, који ми имамо, баш као што смо направили и свеобухватан план развоја и унапређења свих сегмената привреде, пољопривреде и уопште живота у општини", каже кандидат СДС-а.

Бјелица је истакао да је сарадња са републичким институцијама неопходна и да мора бити двосмјерна, јер је то једини начин да се ствари, и у начелу и у детаљу, помјере са „мртве тачке“.

Бјелица је незадовољан радом актуелне власти на Сокоцу и тврди да је она изазвала „привредну, финансијску и економску катаклизму, доводећи општину и њене становнике у очајно стање“.

Он вјерује у своју побједу и побједу СДС-а и наводи да је Соколац мало мјесто, те да свако зна шта је ко радио и како је радио.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *