Бизнисмен нови Трампов миснистар рада

Новоизабрани амерички предсједник Доналд Трамп номиновао је у петак Ендрјуа Паздера, богатог бизнисмена, адвоката и елитног донатора Трамповој кампањи, за новог министра за рад, док наставља своју турнеју захвалности по САД.

субота, децембар 10, 2016 / 09:39

Новоизабрани амерички предсједник Доналд Трамп номиновао је у петак Ендрјуа Паздера, богатог бизнисмена, адвоката и елитног донатора Трамповој кампањи, за новог министра за рад, док наставља своју турнеју захвалности по САД.

Још једна кадровска одлука новоизабраног председника Трампа наговештава жељу да се пониште још неки аспекти Обамине аминидстрације, преноси Глас Америке.

Ендрју Паздер, Трампов избор за министра за рад, је извршни директор компаније у чијем су власништву ланци ресторана брзе хране, као што су "Хардиз" и "Карлс Јуниор", познат по провокативним рекламама.

Паздер се противи подизању минималне наднице на више од десет долара, жели да укине закон о реформи здравствене заштите, такозвани “Обамакер”, а као и Трампов кандидат за шефа Агенције за заштиту животне средине Скот Пруит, тужио је управо агенцију коју се сада спрема да води, последњи пут у вези са обавезама плаћања прековременог рада запосленима.

А демократска кандидаткиња Хилари Клинтон јуче је у Вашингтону присуствовала церемонији испраћаја у пензију сенатског лидера Харија Рида.

“Ово није говор на Капитол Хилу који сам се надала да ћу одржати после избора", рекла је Хилари Клинтон, преноси Глас Америке.

 

Трамп потврдио да Ђулијани неће бити државни секретар

Трамп је потврдио у петак да бивши градоначелник Њујорка Рудолф Ђулијани није више у трци за државног секретара САД.

"Руди би био изванредан члан кабинета, али потпуно поштујем и разумем његове разлоге да остане у приватном сектору", навео је Трамп у саопштењу и додао да је сам Ђулијани током састанка 29. новембра рекао да не треба да се разматра ни за једну позицију.

Трамп додаје и да Ђулијани "јесте и остаће близак пријатељ".

"Зваћу га за савете и видим важно место за њега у администрацији касније", рекао је Трамп.

Засад познати кандидати су републикански кандидат на председничким изборима 2012. године Мит Ромни, бивши директор ЦИА Дејвид Петреус и сенатор из Тенесија Боб Коркер, а Трампова саветница Кели Ен Конвеј навела је да Трамп разматра још неке особе.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *