Бивши пољски предсједник: Биће још мајдана у Украјини

Бивши председник Пољске Александар Квасњевски прорекао је да ће се у Украјини – односно, у Кијеву – ускоро догодити „трећи Мајдан”. Према његовим речима, тај Мајдан ће бити проруски и довешће до окретања Украјине према Русији. У интервју ТВН24, Квасњевски је своја предиђања објаснио на начин типичан за Пољаке: „Путин чека да измучени украјински народ […]

петак, април 10, 2015 / 10:13

Бивши председник Пољске Александар Квасњевски прорекао је да ће се у Украјини – односно, у Кијеву – ускоро догодити „трећи Мајдан”.

Према његовим речима, тај Мајдан ће бити проруски и довешће до окретања Украјине према Русији.

У интервју ТВН24, Квасњевски је своја предиђања објаснио на начин типичан за Пољаке:

„Путин чека да измучени украјински народ организује трећи Мајдан и да каже: „Доста нам је европских снова, морамо преговарати са онима који нам могу реално помоћи”. У Украјини ће се наћи политичари који ће почети да уверавају сународнике да нема другог пута којим се може ићи осим договора са Москвом. Старије генерације Украјинаца то ће мирно примити”.

Квасњески је кратко прокоментарисао и унутрашњу политику украјинског председника Петра Порошенка, посебно његову борбу са тајкунима:

„Порошенко је принуђен да на том плану доноси болне одлуке, а цео процес је утолико компликованији што је и Порошенко – тајкун”.

Украјински председник је пријавио да је током 2014. зарадио 15,9 милиона долара.

Реални приходи Петра Порошенка су највероватније барем десет пута већи.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *