Бивши министри: Ако се запосле, ништа од шестомјесечне плате

Четири бивша министра у Влади РС у идућих шест мјесеци неће примати функционерску плату из буџета, јер су засновали нови радни однос. Према Закону о радним односима у државним органима, изабрано лице по престанку функције има право на плату у трајању од шест мјесеци. Право престаје ако у међувремену заснује радни однос или стекне право […]

недеља, март 31, 2013 / 19:34

Четири бивша министра у Влади РС у идућих шест мјесеци неће примати функционерску плату из буџета, јер су засновали нови радни однос.

Према Закону о радним односима у државним органима, изабрано лице по престанку функције има право на плату у трајању од шест мјесеци. Право престаје ако у међувремену заснује радни однос или стекне право на пензију.

У Министарству здравља и социјалне заштите РС "Гласу Српске" су рекли да се бивши министар Ранко Шкрбић није одрекао права да му се исплаћује плата по истеку мандата. Бивши министар просвјете и културе Антон Касиповић користи годишњи одмор из прошле године и још се није изјаснио о овом питању. Свог законског права на функционерско примање није се одрекао бивши премијер РС Александар Џомбић.

У Министарству трговине и туризма РС рекли су да су њихове обавезе према бившем министру Бакиру Ајановићу престале са истеком мандата. Ајановић се вратио на посао хирурга.

Министар полиције Станислав Чађо вратио се у предузеће "Техногас" из којег је и дошао на министарску функцију. Министар пољопривреде Мирослав Миловановић именован је за савјетника премијера РС Жељке Цвијановић.

Сви савјетници из министарстава у којима су смијењени министри напустили су службу када и они, осим у Министарству пољопривреде, гдје је један од двојице Миловановићевих савјетника распоређен у други ресор.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *