Бивши директор ЦИА купује телевизије по Србији?

Амерички инвестициони фонд ККР група, којим руководи Дејвид Петреус, бивши директор америчке обавjештајне агенције ЦИА, планира да купи и двије телевизије у Србији с националном фреквенцијом, Б92 у Прву, објавио је „Информер“. Лист наводи и да „ККР група“, која је већ власник највећег кабловског оператера СББ и „Гранд продукције“, планира да прошири медијску империју у […]

четвртак, април 9, 2015 / 20:54

Амерички инвестициони фонд ККР група, којим руководи Дејвид Петреус, бивши директор америчке обавjештајне агенције ЦИА, планира да купи и двије телевизије у Србији с националном фреквенцијом, Б92 у Прву, објавио је „Информер“.

Лист наводи и да „ККР група“, која је већ власник највећег кабловског оператера СББ и „Гранд продукције“, планира да прошири медијску империју у Србији, куповином ове две телевизије.

Представници „Јунајтед групе“, ћерке фирме ККР, која поред СББ и „Гранда“ посједује и бројне спортске канале, тајно преговарају с грчком „Атена групом“ о преузимању двије телевизије у Београду, наводи „Информер“. Према изворима овог листа, у игри су десетине милиона евра, али договор још није постигнут.

„Јунајтед група“ у Србији већ посједује СББ, Тотал ТВ, Гранд продукцију и телевизију, Спорт клуб, 8 канала, Н1, Синеманију и ТВ Ултра, подсјећа „Информер“. 

Можда има везе

Сједињене државе преузеле су "командну палицу" у региону, оцјењује политички аналитичар Душан Јањић, поводом порука које последњих месеци стижу Србији из светских политичких и финансијских центара.

Разлог томе је, сматра Јањић, економска криза и експанзија Русије преко Украјине у енергетски сектор Европе, те чињеница да се ЕУ окренула сама себи и није бринула о Балкану.

Јањић је за Танјугу рекао и да је уверен да ће САД тек постати "играч" у региону, те да ће стати иза пројекта ЕУ и НАТО, и сигурно бити активније у дипломатској и медијској сфери, као и у подршци цивилном друштву.

Према његовим ријечима, Европска унија није својом политиком била способна да одговори на изазове велике економске и социјалне кризе, понашала се као "удружење малих и средњих акционара" и није бринула о Балкану.

"ЕУ је своју шансу да буде атрактивна, да привуче Балкан, и да подстиче и контролише Србију, Косово и друге на путу ка ЕУ пропустила и окренула се сама себи", рекао је Јањић, додајући да ЕУ питање интеграција, али и Бриселског споразума "држи на хладној плотни", те да се зато нико у Бриселу није претјерано узбудио ни због прошлогодишње паузе у дијалогу Београда и Приштине.

 0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *