Бирач: Постигнут договор са БХ гасом

Менаџмент Фабрике глинице „Бирач“ из Зворника постигао је споразум са сарајевском компанијом „БХ гас“ о динамици плаћања земног гаса чиме су се стекли услови да се „Бирчу“ настави испорука овог енергента и да погони за производњу глинице и зеолита наставе са радом.  "До краја ове седмице `БХ гасу` ће бити уплаћено око четири милиона КМ", […]

четвртак, август 2, 2012 / 19:36

Менаџмент Фабрике глинице „Бирач“ из Зворника постигао је споразум са сарајевском компанијом „БХ гас“ о динамици плаћања земног гаса чиме су се стекли услови да се „Бирчу“ настави испорука овог енергента и да погони за производњу глинице и зеолита наставе са радом.

 "До краја ове седмице `БХ гасу` ће бити уплаћено око четири милиона КМ", саопштено је данас из Фабрике глинице и наведено да је до краја мјесеца договорена редовна седмична уплата за испоруку природног гаса.

Предсједник Управе Фабрике глинице "Бирач" Мартинас Угианскис рекао је да је данашњи састанак са руковдством "БХ гаса" био питање опстанка групације "Бирач".

Подсјетивши да се обје компаније налазе у изузетно сложеној ситуацији и да пословно зависе једна од друге, Угианскис је оцијенио да је то био један од разлога за постигнути договор о испоруци природног гаса.

"Да се нисмо успјели договорити, вјероватно би већ сутра говорили о неизвјесној ситуацији и несагледивим посљедицама по Фабрику глинице", навео је Угианскис у писаној изјави и додао да је постигнути договор добра вијест за више од хиљаду радника "Бирча", њихове породице и цијелу бирчанску регију.

Руководство "БХ гаса" тражи од Фабрике глинице да редовно плаћа природни гас и да поштује постигнути договор, док ће "Бирач" учинити максималне напоре да испоштује договор.

Подршку Фабрици глинице "Бирач" у рјешавању једне од најтежих криза у посљедњих десет година пружили су помоћник министра индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Драгана Калабић и начелник општине Зворник Зоран Стевановић, који су присуствовали састанку.

Производња у Фабрици глинице "Бирач" из Зворника јуче је потпуно обустављена, након што су исцрпљене све залихе земног гаса, чију је испоруку за зворнички колектив прекинуо сарајевски "БХ гас".Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *