Билова ханума ништа не нуди, а клизи ка побједи

Најизгледнији побједник у предсједничкој трци у САД Хилари Клинтон нема никакав конкретан план за свој мандат нити нуди било какве промјене, за разлику од Бернија Сандерса и Доналда Трампа, коментаришу аналитички портали. Сандерс нуди социјалну заштиту и економску и образовну шансу за свакога у САД, па је "дигао на ноге" најмлађу бирачку популацију. Доналд Трамп […]

среда, мај 4, 2016 / 19:58

Најизгледнији побједник у предсједничкој трци у САД Хилари Клинтон нема никакав конкретан план за свој мандат нити нуди било какве промјене, за разлику од Бернија Сандерса и Доналда Трампа, коментаришу аналитички портали.

Сандерс нуди социјалну заштиту и економску и образовну шансу за свакога у САД, па је "дигао на ноге" најмлађу бирачку популацију.

Доналд Трамп тражи да се Америка окрене себи и посвети својој економији, уз радикалне мјере заштите од тероризма.

За разлику од њих, Клинтонова обећава наставак политике интервенција по свијету и политички и економски континуитет на унутрашњем плану, против кога је, како је показала кампања, већина Американаца.

Због таквих ставова, као и политичких и финансијских афера Клинтонових, многи симпатизери Бернија Сандерса из Демократске странке тврде да неће гласати за њу.

Сандерс и Трамп спроводе такозвану "политику гњева", која је инспирисана незадовољним бирачима и на љевици и на десници, а Клинтонова нуди статус кво на унутрашњем плану.

Хилари Клинтон је, економски гледано, без икакаве сувисле идеје и бави се искључиво спољном политиком, наводе аналитичари.

Сандерс и Трамп, свако са својих позиција, објашњавају Американцима како се дошло у овакву економску, социјалну и безбједносну ситуацију и нуде одговоре ко је за то крив. Сандерс посебно оптужује Вол стрит, а Трамп – мигранте.

Међутим, напомињу аналитичари, могуће је побиједити на изборима за Бијелу кућу, а да немате неки посебан програм.

У случају Клинтонове они који имају интерес да она уђе у Бијелу кућу уздају се у процјене да Доналд Трамп /готово сигуран кандидат републиканаца, мада га врх странке не воли/ није прихватљив за црначку популацију и мањине због радикалних приједлога за заштиту америчке границе.

Тако би се лако могло десити да кандидат који, објективно, не нуди ништа конкретно постане побједник, а они који имају идеје и програме изгубе изборе, указују аналитичари. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *