Билд: Агенти ЦИА и ФБИ савјетују Кијев по налогу владе САД

Украјинску прелазну владу у Кијеву савјетује на десетине агената америчке централне обавјештајне службе (ЦИА) и Федералног истражног бира (ФБИ), пише данас њемачки „Билд ам зонтаг”, позивајући се на изворе из њемачких безбједносних кругова. Ови обавјештајци, наводно по налогу америчке владе, треба да помогну Кијеву да оконча побуну на истоку земље и изгради функционалну безбедносну структуру, […]

недеља, мај 4, 2014 / 14:22

Украјинску прелазну владу у Кијеву савјетује на десетине агената америчке централне обавјештајне службе (ЦИА) и Федералног истражног бира (ФБИ), пише данас њемачки „Билд ам зонтаг”, позивајући се на изворе из њемачких безбједносних кругова.

Ови обавјештајци, наводно по налогу америчке владе, треба да помогну Кијеву да оконча побуну на истоку земље и изгради функционалну безбедносну структуру, наводи лист.

Они, међутим, не учествују непосредно у борбама украјинских власти са проруским снагама на истоку Украјине, већ је њихова активност ограничена на пријестоницу Кијев.

Агенти ФБИ притом помажу властима у Кијеву и у борби против организованог криминала тако што рецимо, како пише лист, једна група истражитеља ФБИ специјализована за финансијске провјере наводно испитује имовину бившег украјинског предсједника Виктора Јануковича.

Бијела кућа је прошлог мјесеца потврдила да је директор ЦИА Џон Бренан боравио у Украјини, наводећи да се радило о рутинској посјети шефа америчке тајне службе. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *