Бијељинско предузеће прави ауто-дијелове за свјетске компаније

Бијељинско предузеће за производњу дијелова за аутомобилску индустрију „СЕП“ склопило је уговоре за производњу дијелова за све јапанске аутомобиле, а ускоро ће почети радити и за „Волво“ и „Пасат“. Захваљујући уговореним пословима, од 1. јануара "СЕП" запошљава 34 нова радника, потврдио је за пословни портал Капитал.ба Радо Малетић директор предузећа за производњу дијелова за моторна […]

уторак, април 7, 2015 / 16:55

Бијељинско предузеће за производњу дијелова за аутомобилску индустрију „СЕП“ склопило је уговоре за производњу дијелова за све јапанске аутомобиле, а ускоро ће почети радити и за „Волво“ и „Пасат“.

Захваљујући уговореним пословима, од 1. јануара "СЕП" запошљава 34 нова радника, потврдио је за пословни портал Капитал.ба Радо Малетић директор предузећа за производњу дијелова за моторна возила, цијеви за проток течности, резервоара и бризгаљки за прање вјетробранских стакала.

"Тренутно запошљавамо 87 радника, углавном женске радне снаге. Захваљујући потписаном уговору са енглеском фирмом ‘Каутекс’ отворена су нам врата за снабдијевање нашим производима комплетног програма јапанских возила која се производе у Европи", каже Малетић.

Он истиче да ће у овој години "СЕП" производити дијелове још и за "волво" и "пасат", што значи нова радна мјеста.

Иначе, "СЕП" од 2005. године своје производе пласира на тржиште замаља Европске уније и Србије. Производи овог предузећа уграђују се у аутомобиле "Рено", "Цитроен", "Нисан", "Toјота", "Јагуар" и "Фијат", наводи Капитал.ба.

Прошле године ово предузеће претрпјело је велику штету од поплава, али су и у тешкој пословној години остварили добит од 8.000 евра. Оснивачки капитал "СЕП-а" је словеначки.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *