Бијељина: Стало дотицање воде, пробија се Дрински насип да вода отече

Насипи су сигурни и ријека Сава не продире више у Семберију, објавио је данас градоначелник Бијељине Мићо Мићић. Према његовим ријечима, у поплављеном подручју код Раче вода је 1,3 метра виша од нивоа Саве, због чега ће на приједлог стручњака и уз одобрење Републичког кризног штаба бити пресјечен дио насипа како би вода из поплављених […]

уторак, мај 20, 2014 / 09:33

Насипи су сигурни и ријека Сава не продире више у Семберију, објавио је данас градоначелник Бијељине Мићо Мићић.

Према његовим ријечима, у поплављеном подручју код Раче вода је 1,3 метра виша од нивоа Саве, због чега ће на приједлог стручњака и уз одобрење Републичког кризног штаба бити пресјечен дио насипа како би вода из поплављених села отекла у Саву и Дрину.

Мићић је рекао да ће бити прекопано стотињак метара насипа код Старе Раче. Он каже да је након вишедневне борбе за одбрану Црњелова, са 1.200 кућа и 4.000 становника, импровизовани насип од врећа на Дашници издржао.

Код села Бродац, Балатун, Велино село и дијелу Батковића заустављен је доток и изједначен ниво вода у Сави и поплављеном подручју, чиме је смањен и притисак на насип.

На овом дијелу насипа организовано је дежурство како би се на вријеме уочило и спријечило евентуално попуштање утврде од врећа са пијеском.

Мићић је рекао новинарима да у граду има довољно хране, вода је исправна за пиће, а коначна потврда о томе очекује се у току дана.

Према његовим ријечима, евакуисаном и становништву у поплављном подручју потребни су храна, вода и ћебад, а људство и опрема биће данас ангажовани у дијелу и села која су била на удару дринског поплавног таласа, Амајлије, Попови и Дворови.

У насељу Јања у току је чишћење и дезинфекција терена, а у градском језгру испумпавање воде из подрума и са дијелови улица.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *