Бијељина: СНСД оптужује локалну власт

Потпредсједник ОО СНСД Бијељина, Златан Лазаревић, оптужио је актуелну власт у Бијељини и в.д. градоначелника да не раде у интересу грађана, већ за малу интересну групу из СДС-а. Лазаревић је посебно истакао да је највеће заслуге што је Бијељина добила статус града, имају Влада РС и Народна Скупштина РС у којој су већина министара и […]

субота, август 18, 2012 / 22:03

Потпредсједник ОО СНСД Бијељина, Златан Лазаревић, оптужио је актуелну власт у Бијељини и в.д. градоначелника да не раде у интересу грађана, већ за малу интересну групу из СДС-а.

Лазаревић је посебно истакао да је највеће заслуге што је Бијељина добила статус града, имају Влада РС и Народна Скупштина РС у којој су већина министара и посланика из редова СНСД-а.

„Извршни одбор СНСД-а , у којем је и министар Мирослав Миловановић, упутио је иницијативу према Влади РС да припреми одлуку о додјељивању статуса града Бијељини, Приједору, Добоју и Требињу. Важно је истаћи да је Влада РС упутила одлуку Народној Скупштини РС, која је додијелила статус града за ове четири општине“, рекао је Лазаревић.

Он је нагласио да је Влада РС , по разним основама уложила у развој и изградњу општине Бијељина 250 милона КМ, „и то није било довољно да Бијељина личи на град, јер је општинска управа неефикасна и трома, јер пројекте које су започели не завршавају“.

Лазаревић је подсјетио да Бијељини није ријешено питање изградње канализације, која се ради већ годинама, а није завршен ни пројекат изградње еко- депоније.

„Нове депоније су недовршен пројекат, у који је утрошено осам милиона евра. Ипак, у Бијељини још увијек постоји још 18 дивљих депонија. Утрошено је осам милиона евра, а непријатан мирис долази , не са једног , већ са 18 мјеста, чиме се дичи локална управа“, нагласио је Лазаревић.

Секретар ОО СНСД Бијељина, Благиша Лукић, осврнуо се на незаконито запошљавање у општини Бијељина.

„То је још један доказ незаконитог и бахатог понашања локалних челника, на челу са в.д. градоначелника, који је најавио да ће сви који су незаконито примљени да раде у општини, бити поново запослени“, рекао је Лукић.

Он је истакао да је то лоша порука коју шаље локална власт, да се унапријед зна ко ће бити примљен на нови конкурс.

„То није допустиво, као и то да локални моћници раде како они хоће, непоштујући закон и правила конкурса“, нагласио је Лукић.

Шеф одборничког клуба СНСД- у општини Бијељина, Слободан Марковић, је критиковао локалну власт у области инфраструктуре.

„Наша локална управа је у протекле четири године више служила интересима страначкој врхушки СДС-а , него озбиљном интересу града. Оно што нас посебно брине, на крају четворогодишњег мандата, је чињеница да Бијељина , која је велико градилиште , није постала град, и данас у овом граду влада урбанистички хаос“ , рекао је Марковић.
Он сматра да је у Бијељини начињен „урбанистички геноцид“, „зато што начин на који се ради , ускраћује Бијељини могућност да се изграђује у један модеран град“.

„У Бијељини немамо ниједан булевар, нема нових уређених паркинг мјеста. Гдје су средства која се убирају од паркинг мјеста у граду ?“, запитао се Марковић.

Он је критиковао и уређивачку политику „Семберских новина“ које је оптужио да су од новина свих грађана Бијељине, постале „билтен начелника општине“.0 КОМЕНТАРА

  1. U Bijeljini je na sceni teski urbicid jer se nacelnik Micic ugradio u svaki projekat tako da mu je svejedno gdje zgrade nicu! Dejca sa balkona zgrada padaju pod tockove automobila, toliko na temu gradjenja Bijeljine!

  2. Када СНСД критикује локалну власт то вам дође као кад би масовни убица, силоватељ, педофил…….критиковао неког ко је згазио мачку на пјешачком прелазу.

  3. Нема већег лицемјерја од тога да СНСД-овци неког прозивају да не ради у интересу грађана.Они који су опљачкали цијелу републику и увијек радили само у личном и страначком интересу.Ко о чему ,курва о поштењу.Фуј!

  4. Овај Златан је стварно шаљивџија. Кога он може прозивати. Па чим је дошао у Електро-Бијељину, отписао је дуг, свом мецени Бобару, за пер милиона марака. Одмах је набавио од раније фирме,(Универзал-Бобар), неколико Октавија и пик-апова, који су већ били корозирали на чекајући да буду продати, па су их морали префарбавати. А за „главног контролора“ је поставио некадашњег сарадника „земунског клана“ Јовицу Давидовића. Златане, боље се покриј ушима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *