Бијељина: Прави се нови, бољи затвор

Директор Казнено-поправног завода у Бијељини Нико Сјерић рекао је да су Влада и Министарство правде Републике Српске уложили до сада два милиона марака у изградњу новог затвора, а да се за улагање још три милиона евра кандидују за кориштење ИПА фондова. Према његовим ријечима, потребна документација требала би да буде припремљена и преведна до марта, […]

уторак, децембар 25, 2012 / 09:04

Директор Казнено-поправног завода у Бијељини Нико Сјерић рекао је да су Влада и Министарство правде Републике Српске уложили до сада два милиона марака у изградњу новог затвора, а да се за улагање још три милиона евра кандидују за кориштење ИПА фондова.

Према његовим ријечима, потребна документација требала би да буде припремљена и преведна до марта, како би реализација овог великог пројекта могла почети до краја наредне године.

Локација новог затвора је у насељу Патковача, на некадашњој војној имовини, а планиран је капацитет за 350 осуђених и притворених лица.

"Надам се да ће то бити једна од најсавременијих установа овог типа у БиХ и да ће пружити много боље услове за рад са осуђеницима, кроз радионице које служе за ресоцијализацију и кроз културне и спортске активности", рекао је Сјерић.

Он је подсјетио да се затвор у Бијељини налази у граду, што је непримјерено, те да је ријеч о објекту који није грађен намјенски за потребе казнено-поправног завода.

Капацитет садашег завора је 120 лица.

Руководство Казнено-поправног завода у Бијељини приредило је данас пријем за новинаре у ресторану "Дрина" у Амајлијама, поводом предстојећих празника.0 КОМЕНТАРА

  1. O, zatvori nisu za takve. Oni ih ne zaslužuju. Njih treba staviti na ledinu da noćivaju, donositi im da žderu jelo iz kontejnera, praznikom iz javnih kuhinja. Odjeću im dati onakvu kakvu su imali prije nego što su doveženi na tenku. A, čekali su da im se farmerke osuše da bi ih mogli da obuku. Sve bili sirotan do sirotana. Predsjednik čekao da proda kilu paprika na pijaci da bi kupio burek za doručak.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *