Бијељина: Одбрањен савски насип на Дашници

Савски насип на Дашници синоћ је одбрањен чиме је спријечено потапање Црњелова са 1.500 домаћинстава, изјавио је стручњак из „Вода Српске“ Здравко Стевановић. "Тренутно је изједначен ниво воде Саве и поплављеног подручја и у овом дијелу стање се побољшава, али опасност није прошла и све екипе и механизација и даље чувају насип од попуштања", рекао […]

понедељак, мај 19, 2014 / 09:27

Савски насип на Дашници синоћ је одбрањен чиме је спријечено потапање Црњелова са 1.500 домаћинстава, изјавио је стручњак из „Вода Српске“ Здравко Стевановић.

"Тренутно је изједначен ниво воде Саве и поплављеног подручја и у овом дијелу стање се побољшава, али опасност није прошла и све екипе и механизација и даље чувају насип од попуштања", рекао је Стевановић.

Према његовим ријечима, у наредним сатима може се очекивати погоршање ситуације у селима Балатун и дијелу Остојићева гдје вода још надолази.

Стевановић каже да Сава узводно цијелом својом дужином благо опада и да се ситуација поправља, али да ће се вода данима повлачити из поплављеног подручја.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *