Бијељина: Млади социјалдемократи се жале на незапосленост

Предсједник ОО Младих социјалдемократа Бијељина Иван Бурић затражио је од челника локалне власти у Бијељини да почну да рјешавају све израженији проблем незапослености младих у овом граду. „Да би Бијељина била прави град она мора рјешавати проблеме младих, а један од највећх проблема је запослење. На Заводу за зпошљавање је тренутно од 21.000 незапослених, њих […]

среда, август 22, 2012 / 18:52

Предсједник ОО Младих социјалдемократа Бијељина Иван Бурић затражио је од челника локалне власти у Бијељини да почну да рјешавају све израженији проблем незапослености младих у овом граду.

„Да би Бијељина била прави град она мора рјешавати проблеме младих, а један од највећх проблема је запослење. На Заводу за зпошљавање је тренутно од 21.000 незапослених, њих 4.500 младих људи, од којих је већина факултетски образована“, рекао је Бурић на конференцији за новинаре.

Он је нагласио да је добро што је Влада РС омогућила својим пројектима једном броју младх људи у Бијељини да одраде приправнички стаж, „али то није цјеловито рјешење проблема“.
„Рјешење проблема незапослености младих у Бијељини је отварање нових предузећа, која ће отворити нова радна мјеста за младе“, рекао је Бурић.

Он је критиковао локалну власт у Бијељини да издваја мала средества за младе.
„Из буџета града се издваја за младе само 18.000 КМ , а та средства се опет дијеле, не према потребама , него према везама и познанствима“.

Члан ОО Младих социјалдемократа Жељана Беровић , говорила је о проблемима са којим се срећу студенти у Бијељини.

„Бијељина има десетине факултета и виших школа на којима студира око 7000 студената, који имају проблем са смјештајем. Бијељини као унверзитетском центру је потребан студентски ценар, који би ријешио питање смјештаја“, казала је Беровићева.
Члан ОО Младих социјалдемократа Тања Шпирић говорила је о проблемима младих у насељу Нови Дворови .

„У Новим Доровима нема мјеста гдје би се млади окупљали. Немамо ни спортских терена, такве проблеме имају и друга насеља у Бијељини. Потребна је нова општинска власт која би ријешила ове проблеме и створила услове гдје би се млади окупљали“, рекла је Шпирићева.

Члан ОО Младих социјалдемократа Бранислав Милановић из насеља Нова Јања сматра да је неопходна смјена општинске власти у Бијељини да би се почели рјешавати укупни, нагомилани проблеми у Новој Јањи, посебно када је ријеч о питањима која тиште младе.0 КОМЕНТАРА

 1. „У Новим Доровима нема мјеста гдје би се млади окупљали. Немамо ни спортских терена, такве проблеме имају и друга насеља у Бијељини. Потребна је нова општинска власт која би ријешила ове проблеме и створила услове гдје би се млади окупљали“

  иди музи краве, кувај ручак, очисти двориште, коси траву, прочитај књигу, ВОЛОНТИРАЈ у неком хуманитарном удружењу…x-(

 2. Види ти младих мандова, додикових карикатура, жале се што они немају посла, а други нису битни?

  Нек’ кажу мандови који су то приправнички послови одрађени уз „помоћ владе“, па су онда закинути за та радна мјеста, којима по њиховој мантри располаже општина Бијељина, а не влада РС?

  Која бљутавост од ових паприкара снсд-овског смрада, идите брати паприке мандови! Онда ће вам ваш во миловановић дати ништа пута ништа од владе!

 3. Наравно да у Бијељини, влада незапосленост, као и у цијелој РС. Додатни проблем Бијељине, је постојање пет универзитета, од којих један државни и четири приватна, уз више високих школа. Толики број високообразованих се не би могло запослити до рата у цијелој БиХ. Подсјећам, до рата у БиХ су постојала 4 универзитета. Факултети се отварају без икаквог критерија. У наредном периоду ће се из Бијељине преселити и остале реп.институције: дирекција за воде, Срна. Фонд дјечије заштите и Фонд ПИО. Одласком ових институција ће још неколико стотина људи у Бијељини остати без посла.
  Значи, Бијељини се што се незапослености црно пише.

 4. У цијелој републици нико жив не може доћи до посла од тих љепиоца СНСД плаката и још се они нешта јављају.Мрш!Куш!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *