Бијељина и гасификација: Гради се главна станица за мјерну регулацију

У Бијељини је данас почела градња главне мјернорегулационе станице Бијељина у оквиру пројекта гасификације. Вршилац дужности градоначелника Бијељине Мићо Мићић, који је присуствовао почетку радова, рекао је да се паралелно ради на добијању грађевинске дозволе за градњу магистралног вода од Шепка до Бијељине у дужини од око 23 километра. "У мрежу и главну мјерну станицу […]

понедељак, септембар 24, 2012 / 18:33

У Бијељини је данас почела градња главне мјернорегулационе станице Бијељина у оквиру пројекта гасификације.

Вршилац дужности градоначелника Бијељине Мићо Мићић, који је присуствовао почетку радова, рекао је да се паралелно ради на добијању грађевинске дозволе за градњу магистралног вода од Шепка до Бијељине у дужини од око 23 километра.

"У мрежу и главну мјерну станицу до сада је уложено око 10 милиона евра, а комплатан пројекат коштаће 22 милиона евра, а седам милиона евра биће потребно уложити у дистрибутивну мрежу", појаснио је Мићић.

У новембру прошле године, подсјећа Мићић, потписан је уговор о концесији на 30 година за дистрибуцију гаса у граду, као и за довод гаса од Шепка до Бијељине.

Град је обезбиједио трасе за кориштење и грађевинске дозволе, а биће обезбијеђена и експроприација земљишта. Према ријечима Мићића, све ће бити завршено за шест мјесеци.

Директор предузећа "Бијељина гас" Јово Вујановић објашњава да ће цијена прикључка на гасоводну мрежу бити 750 евра у шест рата.

"На гасовод високог притиска, који се гради од Шепка до Бијељине и даље Брчком и другим градовима у Републци Српској, моћи ће се прикључити и снадбијевати гасом сви грађани Српске", рекао је Вујановић.

Он је истако да је пројекат завршен и да би радови били завршени до почетка сезоне гријања, али да недостају све потребне дозволе и документација.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *