БиХ: Број погинулих у поплавама повећан на 23

У Гребницама код Орашја је пронађено тијело женске особе која се од 17. маја водила као нестала у поплавама које су погодиле босанску Посавину, чиме је укупан број жртава у БиХ 23.  То је друга жртва на подручју општине Домаљевац, а укупно трећа у Посавском кантону. Ситуација на подручју босанске Посавине, њеног источног и средњег […]

недеља, мај 25, 2014 / 17:37

У Гребницама код Орашја је пронађено тијело женске особе која се од 17. маја водила као нестала у поплавама које су погодиле босанску Посавину, чиме је укупан број жртава у БиХ 23.

 То је друга жртва на подручју општине Домаљевац, а укупно трећа у Посавском кантону.

Ситуација на подручју босанске Посавине, њеног источног и средњег дијела се не смирује, јер се поплавне заобалне воде померају и шире у нижа подручја орашке општине, тако да је у тим дијеловима вода ушла у 20-так кућа и у преко 100 дворишта.

Нешто раније је у Домаљевцу у Босанској посавини пронађено тијело још једне утопљене особе, 22. жртве по реду.

Начелник Домаљевца Жељко Јосић саопштио је да је то друга жртва поплава које су захватиле ту општину.

Раније је објављено да је у поплавама на територију Републике Српске погинуло 18 особа, док се троје утопило у Федерацији БиХ.

Иако водостај Саве уз Босанску посавину опада, вода се споро повлачи, а у неким дијеловима Домаљевца је и даље до три метра, пренијела је Хина.

„Ми смо пред великом катастрофом“, рекао је Јосић за ТВ Федерације БиХ, упозоривши да би се на природно повлачење воде могло чекати мјесецима.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *