БГ синдикат: Тужићемо Оливеру Ковачевић и РТС

Чланови Београдског синдиката побунили су се након синоћњег емитовања „Да можда не“, емисије на РТС, чији је аутор Оливера Ковачевић, јер је у емисији пуштен дио песме који је приписан тој групи. Снимак је пуштен у емисији како би водитељка илустровала идоле који преносе лошу поруку младима Ово је покренуло праву буру на друштвеним мрежама […]

петак, март 29, 2013 / 00:58

Чланови Београдског синдиката побунили су се након синоћњег емитовања „Да можда не“, емисије на РТС, чији је аутор Оливера Ковачевић, јер је у емисији пуштен дио песме који је приписан тој групи.

Снимак је пуштен у емисији како би водитељка илустровала идоле који преносе лошу поруку младима

Ово је покренуло праву буру на друштвеним мрежама гдје сви критикују несмотреност РТС који је пустио пјесму погрешно наводећи да је од БГ синдиката.

У току вечери, група "БГ Синдикат" издала је и званично саопштење које преносимо у цјелини:

Београдски синдикат најоштрије протествује због објављивања неистина о овој музичкој групи у емисији "Да Можда не", ауторке и водитељка Оливере Ковачевић, емитованој на РТС1 дана 28.3.2013. од 21 час.

Наиме, емитована песма "Косово је Србија", која је у ово емисији представљена као песма Београдског синидиката (БС), скарадног садржаја непримереног реномеу ове групе, представља фалсификат објављен само интернету и није песма БС.

На овај непрофесионалан начин нанета је велика штета угледу БС, будући да је поменута емисија за тему имала причу о утицају на систем вредности код младих.

Свако ко је упознат са дугогогодишњим радом БС добро зна које су идеје и прнципи за које се група залаже. Свој став о Косову и Метохији чланови БС су још 2004. изразили песмом "Нико не може да зна".

Захтевамо да се ово саопштење објави у ударним терминима Јавног сервиса, уз извињење ауторке и водитељке спорне емисије, како би јавност била упозната са правом истином.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *