Безбједно до школе

БЕЗБЈЕДНО ДО ШКОЛЕ – Заједничка акција Министарства саобраћаја и веза, Министарства унутрашњих послова, Министарства просвјете и културе, Агенције за безбједност саобраћаја и Ауто-мото савеза Републике Српске Повећање безбједности дјеце у саобраћају, крајњи је циљ низа заједничких, координисаних акција, које ће у наредном периоду проводити Министарство саобраћаја и веза, Министарство унутрашњих послова, Министарство просвјете и културе, […]

среда, август 22, 2012 / 18:56

БЕЗБЈЕДНО ДО ШКОЛЕ – Заједничка акција Министарства саобраћаја и веза, Министарства унутрашњих послова, Министарства просвјете и културе, Агенције за безбједност саобраћаја и Ауто-мото савеза Републике Српске

Повећање безбједности дјеце у саобраћају, крајњи је циљ низа заједничких, координисаних акција, које ће у наредном периоду проводити Министарство саобраћаја и веза, Министарство унутрашњих послова, Министарство просвјете и културе, Агенција за безбједност саобраћаја и Ауто-мото савез Републике Српске – закључено је на састанку одржаном у Министарству саобраћаја и веза Републике Српске са помоћником министра за друмски саобраћај Наташом Костић.

Почетак школске године вријеме је када школарци у већем броју самостално учествују у саобраћају, а нажалост, није риједак случај да дјеца школског узраста, као пјешаци, често и страдају на путу од куће до школе и обрнуто. Да би се то спријечило, носиоци акције настојаће да низом мјера, малишанима обезбједе сигуран пут до школских клупа.

На заједничком састанку представника министарстава, Агенције и АМС РС, договорено је да ће свако, у оквиру својих надлежности, спроводити активности, а да ће цјелокупном акцијом координисати Агенција за безбједност саобраћаја.

– Контролом техничке исправности аутобуса, провјером саобраћајне сигнализације у зони школа, едукацијом, промовисањем правилног понашања у саобраћају, како пјешака, тако и возача, већим степеном пажње у саобраћају, допринијећемо да се дјеца, али и други учесници, заштите у саобраћају – заједнички је закључак састанкa одржаног у Министарству саобраћаја и веза Републике Српске.

Од понедјељка, 27.08.2012. године, па све до почетка школске године, Министарствo саобраћаја и веза и Министарствo унутрашњих послова, у сарадњи са општинама и градовима, превентивно ће контролисати техничку исправности и опремљености аутобуса како би превозници отклонили неисправности на аутобусима. Ове контроле ће се континурано водити и након почетка школске године, али ће имати репресивни карактер.

Министарство просвјете и културе и Ауто-мото савез Републике Српске, с почетком школске године па на даље, у школама, дијелиће промотивно-едукативне материјале са потребним информацијама о правилном понашању у саобраћају, намјењеним родитељима, дјеци, али и другим учесницима у саобраћају.

Од других субјеката очекује се да, посвете дужну пажњу безбједном понашању у саобраћају.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *