Беванда: Вјерујем у шесторку и годину ЕУ

Предсједавајући Савјета министара БиХ Вјекослав Беванда сматра да ће 2013. бити година ЕУ за БиХ. Према Бевандиним ријечима, остало је још да буде проведена пресуда Суда у Стразбуру и Споразум о стабилизацији и придруживању ступа на снагу по аутоматизму. "Након тога, отворен нам је пут према кредибилној апликацији за чланство у ЕУ. Надам се и […]

понедељак, децембар 31, 2012 / 10:38

Предсједавајући Савјета министара БиХ Вјекослав Беванда сматра да ће 2013. бити година ЕУ за БиХ.

Према Бевандиним ријечима, остало је још да буде проведена пресуда Суда у Стразбуру и Споразум о стабилизацији и придруживању ступа на снагу по аутоматизму.

"Након тога, отворен нам је пут према кредибилној апликацији за чланство у ЕУ. Надам се и вјерујем у капацитет и одговорност нове шесторке", рекао је Беванда за "Дневни аваз"

Он је увјерен да ће БиХ наредне године одлучно кренути у борбу против корупције и организованог криминала.

"Корупција на свим нивоима мора се ријешити. Треба храбро ући у борбу, јер је то рак који разара друштво", оцијенио је Беванда.

Предсједавајући Савјета министара истакао је да ће БиХ имати користи од уласка Хрватске у ЕУ и да се неће ни у ком сегменту догодити да то буде кочница за циркулацију, прије свега људи, али и за робу, уколико БиХ буде имала конкурентну робу.0 КОМЕНТАРА

  1. Ako bog da,nikada u EU.
    Ako bog da,2013 i 2014 ce biti prekretnice puta ka nezavisnosti Republike Srpske koja ce biti clanica Evroazijske asocijacije.
    S bozijom pomoci,pozdrav svim Srbima u mojoj otadzbini Republici Srpskoj i sretna ovatzv.“ medjunarodna“ godina u kojoj cemo ,nadam se vidjeti slobodu na kraju tunela.

    Slobodna Srpska Slobodnim Srbima!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *