Беванда: Први пут да је буџет усвојен на вријеме

Предсједавајући Савјета министара БиХ Вјекослав Беванда задовољан је што су у БиХ први пут на вријеме усвојени ентитетски буџети и буџет институција БиХ, и на тај начин испоштовани рокови Међународног монетарног фонда. Он је подсјетио да је БиХ јединствена у свијету и по томе што је у једној години усвојила чак три буџета. "Видјећете извршење […]

субота, децембар 8, 2012 / 10:47

Предсједавајући Савјета министара БиХ Вјекослав Беванда задовољан је што су у БиХ први пут на вријеме усвојени ентитетски буџети и буџет институција БиХ, и на тај начин испоштовани рокови Међународног монетарног фонда.

Он је подсјетио да је БиХ јединствена у свијету и по томе што је у једној години усвојила чак три буџета. "Видјећете извршење буџета за ову годину, и видјећете да ћемо бити у суфициту", рекао је Беванда за данашњи "Дневни аваз".

Он је истакао да је нова парламентарна већина показала одговорност и додао да се то осјети и функционисањем Савјета министара БиХ.

Он је истакао да ће фокус рада Савјета министара БиХ бити стављен на усвајање механизма координације према Бриселу, провођење одлуке "Сејдић и Финци", као и на активности које треба да БиХ припреме на улазак Хрватске у ЕУ.

Према његовим ријечима, неће изостати ни "инвентура" рада институција БиХ, "детаљан претрес" сваке агенције и министарства.

Беванда сматра да ће БиХ спремно дочекати улазак Хрватске у ЕУ и да
гранични прелази неће бити препрека за несметан и ефикасан извоз производа животињског поријекла. "Треба да искористимо ту ситуацију, на једној страни ћемо имати ЕУ, а на другој смо у режиму Цефте", рекао је предсједавајући Савјета министара БиХ.

Осврћући се на политичка дешавања у Федерацији БиХ, Беванда је оцијенио да је у том ентитету ненормална ситуација. "Имате парламентарну већину, а у извршној власти опозицију. То је апсурд који нигдје не постоји", рекао је предсједавајући Савјета министара БиХ.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *