Беванда: Опструкције су кратког даха

Предсједавајући Савјета министара БиХ Вјекослав Беванда рекао је да ће се у процесу реконструкције Савјета министара показати коме је и колико стало до државе, те да ће све најављене блокаде бити кратког даха. "Ако неко хоће да опструише, то је његово право и коначно ће се показати да ли они којима су пуна уста државе […]

петак, јун 29, 2012 / 07:37

Предсједавајући Савјета министара БиХ Вјекослав Беванда рекао је да ће се у процесу реконструкције Савјета министара показати коме је и колико стало до државе, те да ће све најављене блокаде бити кратког даха.

"Ако неко хоће да опструише, то је његово право и коначно ће се показати да ли они којима су пуна уста државе раде за ту државу или не", је Беванда за "Глас Српске" и додао да је све што се измјешта ван институција врло опасна игра.

Беванда је рекао да нема другог пута за реконструкцију Савјета министара, осим институционалног и да је Дејтонски споразум важећи.

Коментаришући најаве удружења из Сребренице да ће доћи испред парламента када се буде расправљало о смјени министра из СДА Садика Ахметовића, Беванда истиче да је ријеч о манипулацији са најосјетљивијим категоријама.

Говорећи о закључцима са састанка представника БиХ, политичких лидера и званичника ЕУ у Бриселу, Беванда је навео да је ријеч о документу који је једногласно прихваћен и није наметнут, те да постављени рокови могу бити испоштовани ако не буде опструкција и "јефтиног политикантства".Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *