Беванда-Мркић: Показати свијету колико смо зрели

БиХ и Србија морају подвући црту, почети заједнички радити и показати свијету озбиљност и зрелост – констатовали су данас у Сарајеву предсједавајући Савјет министара БиХ Вјекослав Беванда и министар спољних послова Србије Иван Мркић. "Због тога морамо интензивирати сарадњу и осигурати да се званичници Савјета министара БиХ и Владе Србије састају путем електронских комуникација, најмање […]

четвртак, децембар 27, 2012 / 18:06

БиХ и Србија морају подвући црту, почети заједнички радити и показати свијету озбиљност и зрелост – констатовали су данас у Сарајеву предсједавајући Савјет министара БиХ Вјекослав Беванда и министар спољних послова Србије Иван Мркић.

"Због тога морамо интензивирати сарадњу и осигурати да се званичници Савјета министара БиХ и Владе Србије састају путем електронских комуникација, најмање два пута мјесечно. Ми морамо припремати терен за будућност, а интензивно радити на садашњости", речено је током састанка Беванде и Мркића.

Они су заједнички оцијенили изузетно позитивним данашње потписивање Меморандума о разумијевању између Савјета министара БиХ и Владе Србије о сарадњи у области ЕУ интеграција, што представља нови пут у односима између БиХ и Србије – саопштено је из Савјета министара БиХ.

Мркић је изразио задовољство посјетом БиХ и рекао да сваки успјех који се догоди у сусједству производи задовољство у Србији.

Беванда је рекао да су билатерални односи између БиХ и Србије добросусједски и стабилни и истакао да су регионална сарадња, интеграција БиХ у ЕУ и пут ка НАТО-у стратешки спољнополитички циљ БиХ.

Он је изразио жељу да се послије дугог застоја ревитализује рад Међудржавног савјета за сарадњу како би и БиХ и Србија лакше оствариле исти приоритет, а то је приближавање европским интеграцијама и, на крају, приступање ЕУ.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *