Беванда: Далеко је банкрот

Предсједавајући Савјета министара БиХ Вјекослав Беванда сматра да је БиХ далеко од банкрота, односно „грчког сценарија“. "Администарција је рак рана друштва, јер је толико бројна на свим нивоима, а уз то није ефикасна. Замајац развоја у БиХ требало би да буде приватни сектор и због тога треба створити простор и дати подстицај сваком предузетнику", рекао […]

субота, децембар 22, 2012 / 11:01

Предсједавајући Савјета министара БиХ Вјекослав Беванда сматра да је БиХ далеко од банкрота, односно „грчког сценарија“.

"Администарција је рак рана друштва, јер је толико бројна на свим нивоима, а уз то није ефикасна. Замајац развоја у БиХ требало би да буде приватни сектор и због тога треба створити простор и дати подстицај сваком предузетнику", рекао је Беванда.

Он је за "Независне новине" оцијенио да је новац који је БиХ "вукла" од Међународног монетарног фонда "најјефтинији", јер је у питању 1,34 одсто камате, док се трезорски записи "вуку" по комерцијалној цијени.

Говорећи о тешкој политичкој ситуацији у Федерацији БиХ, Беванда је истакао да је за њу искључиви кривац високи представник у БиХ Валентин Инцко.

"Кардинална грешка је био потез Инцка да суспендује одлуку Централне изборне комисије БиХ. Блокада у овом ентитету ће потрајати све док људи који су на изборима добили миноран број гласова не престану умишљати да су богови", закључио је Беванда.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *