Берлускони: Суде ми, умјесто да ме одликују орденом

Бивши италијански премијер Силвио Берлускони (76) рекао је данас да је невин пред жалбеним вијећем суда у Милану, гдје је у првостепеном поступку проглашен кривим за утају пореза. „Умјесто да ми држава да златну медаљу јер сам обезбиједио посао за 56.000 људи, ја сам осуђен на четири године затвора”, рекао је Берлускони, пренијела је агенција […]

петак, март 1, 2013 / 12:40

Бивши италијански премијер Силвио Берлускони (76) рекао је данас да је невин пред жалбеним вијећем суда у Милану, гдје је у првостепеном поступку проглашен кривим за утају пореза.

„Умјесто да ми држава да златну медаљу јер сам обезбиједио посао за 56.000 људи, ја сам осуђен на четири године затвора”, рекао је Берлускони, пренијела је агенција АФП.

„То за шта сам оптужен апсолутно нема везе са чињеницама”, рекао је судијама милијардер Берлускони, суочен са неколико судских поступака.

Берлускони је у октобру 2012. године осуђен на четири године затвора и петогодишњу забрану обављања јавних функција.

Затворска казна је касније смањена на једну годину, а обе казне су суспендоване јер је Берлускони уложио жалбу на пресуду.

Пресуда жалбеног вијећа очекује се 23. марта.

Берлусконију се суди и због оптужби да је имао сексуалне односе са маљолетном проститутком док је био премијер, а терети се и за злоупотребу положаја.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *