Берлускони: Или коалиција са нама, или нови избори

Бивши италијански премијер Силвио Берлускони поновио је данас да лидер блока лијевог центра Пјер Луиђи Берзани мора да склопи коалицију са његовом групацијом десног центра или ће Италијани морати поново на изборе. Берзани, лидер Демократске странке, чија је алијанса освојила већину у доњем дому парламента, али не и у Сенату, ове седмице ће разговарати са […]

понедељак, март 25, 2013 / 09:50

Бивши италијански премијер Силвио Берлускони поновио је данас да лидер блока лијевог центра Пјер Луиђи Берзани мора да склопи коалицију са његовом групацијом десног центра или ће Италијани морати поново на изборе.

Берзани, лидер Демократске странке, чија је алијанса освојила већину у доњем дому парламента, али не и у Сенату, ове седмице ће разговарати са осталим странкама о могућности формирања владе.

Он је раније одбио могућност уласка у коалицију са Берлсуконијевом странком Народ слободе.

"Или ће да Демократска странка учинити разумну ствар и почети преговоре са Народом слободе или ћемо поново имати гласање што је прије могуће", изјавио је Берлускони у интервјуу својој телевизији "Канал 5".

Популистички покрет бившег комичара Бепа Грила "Пет звијезда" затражио је прошле седмице од италијанског предсједника Ђорђа Наполитана мандат за формирање владе.

Шеф клуба овог покрета у Сенату Вити Крими изјавио је да је овај покрет предочио Наполитану политичку платформу која садржи и референдум о останку Италије у еврозони.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *